Vybíráme nejlepší filmový rok od pádu železné opony

Vybíráme nejlepší filmový rok od pádu železné opony | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Nejlepší rok od té doby, co Hollywood pohltil většinu filmového světa? 1994, 2007, 2016 či 2017? Ani náhodou!
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V historii světové kinematografie můžeme identifikovat celou řadu výjimečných let, kdy se během dvanácti měsíců nahromadila plejáda skvělých titulů. Kdybyste však měli zvolit jeden rok, který by byl dle vás ten nejnatřískanější?

Bezpochyby by se nabízel rok 1994, neboť premiérovaly hity Maska, Ace Ventura: Zvířecí detektiv, Nebezpečná rychlost, Vrána, Pravdivé lži, Leon či animovaná laskomina Lví král. Vyjma klasických mainstreamových hitů jsem mohli prvně zhlédnout též Takové normální zabijáky, Podvodníky z New Jersey či Eda Wooda. A půjdeme-li vskutku po kvalitě, máme tu klenoty jako Forrest Gump, Vykoupení z věznice Shawshank a Pulp Fiction.

20the Century Fox

Z nedávné minulosti utkví v paměti rok 2017. Tehdy nás po letech opět postrašil Pennywise v hororu To, chodilo se na filmy jako Star Wars: Poslední z Jediů, Válka o planetu opic, Thor: Ragnarok, Spider-Man: Homecoming, Strážci Galaxie 2, Wonder Woman, Dunkerk, Rozpolcený či Blade Runner 2049. Náročnější diváky pak zaujaly například bijáky Tvář vody, Nit z přízraků, Dej mi své jméno, Lady Bird, Přízrak nebo The Florida Project. A netřeba zapomenout na znepokojivý a napínavý režijní debut Jordana Peela Uteč.

Warner Bros.

Bez šance by asi nebyl ani rok 2007, kdy v kinech úřadovaly trháky jako Transformers, Já, legenda, 300, Bourneovo ultimátum, Harry Potter a Fénixův řád, Smrtonosná past 4, Ratatouille či Spider-Man 3 (ok, ten za moc nestál, ale zase vydělal balík). Síla tohoto roku ovšem spočívala v oduševnělejších titulech, neboť jsme mohli mrknout na snímky Gone Baby Gone, Juno, Michael Clayton, Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Pokání, Útěk do divočiny či Východní přísliby.

Paramount Vantage
Další kapitola »

Matrix

30.03.1999 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 5

Vybíráme nejlepší filmový rok od pádu železné opony | Fandíme filmu Vybíráme nejlepší filmový rok od pádu železné opony | Fandíme filmu Vybíráme nejlepší filmový rok od pádu železné opony | Fandíme filmu Vybíráme nejlepší filmový rok od pádu železné opony | Fandíme filmu Vybíráme nejlepší filmový rok od pádu železné opony | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest