X-Men: Days of Future Past - Richard Nixon ve filmu

X-Men: Days of Future Past - Richard Nixon ve filmu | Fandíme filmu
Kolik let po První tříde se bude film odehrávat? Kdo si zahraje amerického prezidenta? A jakou máme další mutantí posilu? AKTUALIZOVÁNO.

AKTUALIZACE: Kolem role Petera Dinklage to začíná vypadat všelijak. Postava Pucka, která se původně zdála být jako jediná možná, je nyní nejspíš ze hry. Server Variety totiž přinesl informaci, že by herec měl ztvárnit hlavního záporáka.

Práce filmového publicisty je někdy trošku složitá. Člověk vytvoří a vydá článek, o kterém doufá, že na nějakou dobu pokryje dění kolem očekávaného snímku, a pak to trvá jen pár hodin, kdy vyleze na světlo světa hromada nových informací, které si vyžádají článek další. Proto se tu nyní podruhé v krátké době scházíme u tématu X-Men: Days of Future Past. Kdo nečetl update v poslední novince, pro toho dodám, že Bryan Singer potvrdil natáčení filmu ve 3D, Hugh Jackman přitom zmínil, že jeho role v dalších X-Menech je, cituji, "velká". Představitel Wolverina přitom ve stejném rozhovoru sdělil i další zajímavosti: "Poprvé jsem o filmu slyšel v říjnu nebo listopadu loňského roku, tedy asi tři týdny před koncem mých prací na Wolverinovi. Těšil jsem se na trošku odpočinku, ale když jsem se o svém dalším možném angažmá dozvěděl a přečetl si tou dobou (asi osm stran dlouhou) poslední synopsi, neváhal jsem. Samotný scénář se mi ale na stůl ještě nedostal."

Ostatně scénář ještě - jak známo - není hotový, neboť se do něj Singer a spol. snaží zapracovat možnou účast mutantů ze starších filmů s X-Meny. Kromě těchto známých tváří se ale dočkáme i nových přírůstků do obsazení. Tím zatím posledním je Peter Dinklage, herec možná malý vzrůstem, ale velký svými schopnostmi, o čemž svědčí Zlatý glóbus, který získal za své účinkování ve Hře o trůny. Dinklagovu roli sice přesně neznáme, ale díky jeho fyzickým proporcím možností příliš není. Jako nejvíce pravděpodobnou se jeví postava mutanta jménem Puck, jenž byl v komiksech popisující období druhé světové války dobrým kamarádem Wolverina. Oplývá přitom velkou silou a nestárne.

Natáčení na půl roku

Teď už k dalším, poněkud obecnějším informacím. Mnohé z vás jistě zajímá, kdy se budou Days of Future Past odehrávat. V tom případě tu máme poměrně zásadní nápovědu, kterou poskytla castingová agentura Casting Quarters při shánění komparsu pro film. Ve svém dokumentu (galerie) uvádí, že většina snímku se odehrává v roce 1973, tedy celých jedenáct let po konci První třídy. Zřejmě tak nedojde na otevírací scénu, o které se spekulovalo ještě v době, kdy byl k režii určen Matthew Vaughn. Mělo se jednat o vraždu prezidenta Kennedyho. Ale kdoví, třeba se alespoň nějakého flashbacku dočkáme.

Jak castingové požadavky uvádějí, natáčet by se mělo v Montrealu. To nyní potvrdil i Bryan Singer v rozhovoru pro Collider: "Produkce začne 15. dubna v Montrealu a potrvá asi až do října. Bude to největší film, na kterém jsem doposud dělal. Jeho velká část se odehrává v sedmdesátých letech a poměrně zásadní úlohu hraje ve filmu prezident Nixon. To bude zajímavý castingový oříšek. Kromě toho samozřejmě čekejte řadu sci-fi prvků, také chceme uvést technologie, které jste v univerzu X-Men ještě neviděli." Režisér v souvislosti s 3D přitom uvedl, že nehodlá využít formátu 48 snímků za sekundu.

Singer se kromě povídání o tom, jak se snaží spojit obsazení z První třídy a svých dvou příspěvků do mutantí série, rozmluvil také o svém angažmá u režie. "Dobře si to pamatuju. Byl jsem na dovolené na lodi s Johnem Orloffem a pracovali jsme na scénáři k celovečeráku Battlestar Galactica (Singer se filmu upsal v roce 2011). Měl jsem už v sobě jeden drink, takže jsem si ani nevšiml, že mi někdo volá. Když jsem to pak zvednul a zjistil, že je to šéfka studia Emma Watts, jako první jsem uslyšel 'Matthew film točit nebude, nechceš ho režírovat ty?'. Nevěděl jsem, co si myslet. Druhý den mi volal Simon Kinberg, že má pro mě připravený poslední nástřel scénáře. Poté jsem byl ještě v kontaktu s Matthew Vaughnem, a když mi sám řekl, že film točit nebude, a oznámil mi důvody, řekl jsem si, že bych do toho měl jít," uzavřel Singer.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest