Dave Bautista si nemyslí, že by The Rock byl dobrý herec

Dave Bautista si nemyslí, že by The Rock byl dobrý herec | Fandíme filmu
WWE
Zobrazit další 3 obrázky
O kariéru Johna Ceny Bautista také nestojí. Svoji cestu Hollywoodem vidí oproti kolegům wrestlerům jinak.

Borci z wrestlingu to v Hollywoodu zkoušli od nepaměti. Jesse Ventura, Hulk Hogan nebo Stone Cold Steve Austen – tahle jména minimálně milovníkům akčních filmů něco určitě říkají. Nové tisíciletí však s sebou přineslo wrestlery, ze kterých se staly vyloženě filmové hvězdy. Nejznámější a nejúspěšnější je jednoznačně Dwayne The Rock Johnson a v jeho šlépějích zdárně kráčejí také John Cena a Dave Bautista. Právě poslední jmenovaný si nicméně myslí, že se od druhých dvou pánů liší. V rozhovoru pro Tampa Bay Times Dave uvedl:

„[Na The Rockovi] je něco opravdu speciálního. To mu nikdo nemůže upřít. Ale je to podle mě skvělý herec? Tak to ani hov*o… [The Rock a John Cena] jsou wrestleři, ze kterých se staly filmového hvězdy. Já jsem něco jiného. Byl jsem Wrestler, teď jsem herec. Chci dobré role. Nezajímá mě Rychle a zběsile nebo Bumblebee. Nechci takovou slávu. Chci hrát v Duně. Chci pracovat s Denisem Villeneuvem. Chci pracovat se Samem Mendesem, s Jodie Foster, s oscarovými vítězi. Jsem hrdý na to, že jsem charakterní herec. Skrze to chci dosáhnout respektu, uznání a v tomhle směru se vzdělávat.“

Takové vyjádření by mohlo působit jako chvástání, nicméně, když se začtete do pár rozhovorů s Bautistou, tak uvidíte, že je zkrátka nesmírně přímočarý a říká přesně to, co si myslí, bez nějakého většího filtru. Opravdu lze věřit tomu, že chce být charakterním hercem, což samozřejmě může být pro svalovce jako je on celkem komplikované. Je pravda, že třeba právě ve filmech Denyho Villeneuvea nebo ve Strážcích Galaxie dostal role, které od herce vyžadují víc, než jen stylové pózování před kamerou. Na druhou stranu, že by o sobě Bautista mohl tvrdit, že hraje ve vyloženě charakterních dramatech, to se říct taky nedá.

Ano, párkrát měl štěstí na šťavnaté vedlejší role, ale pořád se bavíme o masivních blockbusterech. Mimo ně nijak nepohrdnul natáčením přímočaré zábavy, když vystupuje v akčních komediích jako jsou My Spy nebo Spolujízda. A vedle toho natočil hromadu akčních béček a céček. Že by tedy jeho kariéra zatím (co do šťavnatosti rolí) nad The Rocka a Johna Cenu zatím vystupovala nějak výrazně, se určitě říct nedá.

U Dwaynea Johnsona můžeme dát Bautistovi zapravdu v tom, že je opravdu čistokrevnou hvězdou, kolem které se staví nové projekty. Rozhodně nejde o chameleona, který by se v jednotlivých partech nějak ztrácel. Tu a tam předvede, že by náročnější roli svedl, ale očividně ho to moc neláká, chce prostě dělat zábavu pro masy. A jakkoliv jsou The Rockovy role na jedno brdo, rozhodně nejde říct, že by bylo snadné být takovým tím hvězdým tahounem, co dokáže unést film na vlastních bedrech.

A John Cena má vlastně kariéru stále v začátcích. Když hrál Bautista podobně krátce, tak nedostával o nic chytřejší scénáře, jen byly pro podstatně levnější filmy, zatímco Cena může vesele zakoušet Hollywood z filmů s vyšším rozpočtem.

Bautista tedy možná má pravdu v tom, že aktuálně kráčí po náročnější a potenciálně zajímavější kariérní trajektorii, než jeho kolegové z wrestlingového prostředí, nicméně to ještě nemusí znamenat, že by Cena s The Rockem byli automaticky slabší herci.

Zdroj: Tampa Bay Times

Galerie: 4

Dave Bautista si nemyslí, že by The Rock byl dobrý herec | Fandíme filmu Dave Bautista si nemyslí, že by The Rock byl dobrý herec | Fandíme filmu Dave Bautista si nemyslí, že by The Rock byl dobrý herec | Fandíme filmu Dave Bautista si nemyslí, že by The Rock byl dobrý herec | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest