Box Office: Jak si vede Mulan v internetové distribuci

Box Office: Jak si vede Mulan v internetové distribuci | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
Dokázala se Mulan v internetové distribuci stát hitem? A jak si naopak vede Tenet, který se rozhodl pro klasické uvedení v kinech?

Hraná disneyovka Mulan v kinech pohořela. Doposud přiteklo z mezinárodních trhů 57 milionů, z toho z Číny nuzných 36 milionů. Tento víkend to bylo jen 6,5 mega při tvrdém propadu 72 % oproti premiéře minulý víkend. Disney určitě počítal s rychlým sešupem, který tam zažívá obecně každý americký import, ale takováhle čísla jsou tedy opravdu zklamání. Na druhou stranu to vypadá, že se filmu zatraceně dařilo na Disney Plus.

Nejprve to začalo 68 % nárůstem stažení aplikace téhle streamovací služby. Následně se na čísla vrhli analytici ze 7ParkData, kteří vzali v potaz cenu filmu, objem diváků, kteří film streamovali a celkový podíl sledovanosti. Vyšlo jim, že Mulan s 10% podílem mohla potenciálně utržit mezi 62 - 90 miliony dolary (pravda, je třeba dodat, že z téhle částky neodvádí film podíl žádnému distributorovi - šíření si Disney zajišťuje kompletně sám). To je tržba srovnatelná s nasazením Trollů 2 před pár měsíci a tenhle film se držel na horních příčkách online platforem skoro celé léto. Mulan údajně takovouhle sílu nemá. Je pouze na jedné službě a i na ní už prý od uvedení spadla na 14. místo. Film stojí aktuálně na Disney Plus přesně 30 dolarů coby prémiový film a plnohodnotnou součástí služby bude až v prosinci, kdy si ji diváci budou moct pustit v rámci předplatného zadarmo. Film stál dohromady i s marketingovými náklady přes 400 milionů a Disney bude zřejmě rád za 250 mega ze všech míst, odkud budou moct peníze přijít. Za současné situace v kinech se nicméně nebavíme o tom, jestli jste schopní vytěžit vysoké tržby, ale jestli jste schopní vytěžit alespoň nějaké a jestli i malé příjmy jsou pro vás v dnešní době lepší než nic.

Tenet má v Americe také dobrou/nedobrou statistiku. Potřetí v řadě je jedničkou víkendu a diváci ubývají po čtvrtinách. Problém jsou samotná čísla. Film totiž sbírá tento víkend jen nějakých 5 milionů a dosavadních 36 mega je na 200milionový akční thriller prostě slabota. Vypadá to, že nejúspěšnějším trhem bude tedy nakonec Čína s aktuálními 61 miliony dolary. Globálně jsme na 250 milionech včetně solidního čtyřmilionového startu v Japonsku. Pro zajímavost film i za krize překonal taková sci-fi jako Blade Runner 2049 (242 milionů) nebo Valerian (225 milionů). 

Čínský válečný spektákl Eight Hundred jinak zdolal 425 milionů Mizerů navždy, aby se stal nejúspěšnšjím globálním filmem roku. Jenom ze samotné Číny dal 419 milionů, kdyby chtěl někdo namítat, že se tam do kin nechodí, a proto Mulan neuspěla. Je to poprvé v historii co to ne-Hollywoodský film zvládl. Mizerové navždy ale pořád vládnou v Americe. Film tam drží 204 milionů už osm měsíců. 

Cloudburst
Jim Caviezel v Infidelovi

Noví mutanti stále stíhají druhou příčku s 1,6 milionu a 17,7 miliony jen z USA. Na trojce se tento víkend umístil tuctový akčňák Infidel. Kasovní analytici totiž zjistili, že za současné koronakrize je cílovka starších mužů v převážně republikánských státech méně vystrašená (nebo více neohleduplná, to posuďte sami) co se týče návštěvy kin. Proto američtí distributoři jako Cloudburst nebo Solstice přispěchali s filmy přesně pro ně. Vyšinutého už známe, ten zvládl nějakých 15 milionů. Infidel tento víkend odstartoval s 1,7 milionu ze 1700 lokací a pokud vydrží, tak si svoje peníze taky vydělá. Distributor STX určitě teď mlátí hlavou do stěny, že nechal Greenland: Poslední úkryt s Gerardem Butlerem prozatím v sejfu. Tomu by se teď dařilo. 

Zdroj: Forbes, Yahoo, Deadline

Mulan

18.06.1998 | USA
Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 2

Box Office: Jak si vede Mulan v internetové distribuci | Fandíme filmu Box Office: Jak si vede Mulan v internetové distribuci | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest