Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži

Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu
WB Games/Portkey Games
Zobrazit dalších 15 obrázků
Fanoušci Harryho Pottera budou moci prozkoumat svět vytvořený spisovatelkou J. K. Rowling v nové epické RPG videohře. 

Všemožných her inspirovaných světem Harryho Pottera už vzniklo mnoho. Každý film ze série dostal vlastní videoherní adaptaci, k tomu připočtěme LEGO hry, zábavnou jednohubku Quidditch World Cup, mobilní Wizards Unite (inspirované konceptem Pokemon GO) a také poměrně nepovedenou mobilní „příběhovku“ Hogwarts Mystery). Nejnověji se fanoušci dívali s nadějí do budoucna a vyhlíželi plnohodnotnou RPG videohru, která nás nechá pořádně žít v kouzelnickém světě. Nyní se dočkali.

Herní divize společnosti Warner Bros., WB Games, která stojí i za produkcí legendární batmanovské herní série Arkham, přichází s novým akčním RPG (Role-playing game) Hogwarts Legacy, zasazeným do světa Harryho Pottera, který vytvořila spisovatelka J. K. Rowling. Ve hře se zhostíte role mladého studenta Bradavické školy čar a kouzel, se kterým budete prozkoumávat zákoutí školy, školní pozemky, a dokonce i svět mimo Bradavice. Budete se učit novým kouzlům a plnit řadu hlavních a vedlejších úkolů. V prvním traileru si můžete všimnout, že tvůrci hry se chtěli částečně odpoutat od filmové série, příběh se tedy bude odehrávat někdy na začátku 19. století, necelých dvě stě let před narozením Harryho Pottera. Tvůrci si pro hru vytvořili trochu odlišný desing bradavické školy a jejich pozemků a v učitelském sboru uvidíme zcela jiné tváře. Ovšem například podoba školních hábitů nebo desing některých magických stvoření se přímo inspirují filmovými adaptacemi knih. V jednom ze záběrů v traileru můžeme například zahlédnout krmení roztomilých zvířátek zvaných Měsíčníci (v angličtině Mooncalves), která známe z prvních Fantastických zvířat. Zde je oficiální synopse hry:

„Zažijte nový příběh zasazený do Bradavic začátku devatenáctého století. Vaší postavou bude student držící klíč k prastarému tajemství, které hrozí zničením kouzelnického světa. Vytvořte spojenectví, bojujte s temnými černokněžníky a rozhodněte o osudu kouzelnického světa.“

Hudební doprovod v traileru je lehce upravená verze klasického hudebního tématu, které pro prvního Harryho Pottera napsal skladatel John Williams. A právě tato část legendárního soundtracku se stala zastřešujícím hudebním tématem rozšířeného univerza Harryho Pottera.

Co se týče spolupráce s autorkou knih, J. K. Rowling, WB Games uvedly, že spisovatelka se na vývoji hry přímo nepodílela. Rowlingová si stále ještě musí u fanoušků napravit reputaci po sérii tweetů, které část veřejnosti označila za transfobní a na autorku se snesla vlna kritiky. WB Games se tak v tuto chvíli od autorky distancuje, ta se tak pravděpodobně nepodílela na tvorbě zbrusu nového příběhu.

Videohry Hogwarts Legacy se dočkáme někdy v průběhu příštího roku, vydavatelem je společnost Portkey Games. Hra bude dostupná na současné i nadcházející generaci konzolí Playstation a X-Box a také na PC. V galerii pro vás máme sadu screenshotů z níže přiloženého traileru. 

Zdroj: IGN, Slashfilm

Galerie: 16

Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu Hogwarts Legacy: Nová hra vás nechá zažít Bradavice na vlastní kůži | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest