Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film?

Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Dočká se sága dalšího pokračování? Příliš se netěšte…

Sedmidílná sága o Harrym Potterovi, mladém kouzelníkovi studujícím ve Škole čar a kouzel v Bradavicích, patří mezi zdaleka nejpopulárnější a nejčtenější knižní počiny všech dob a neméně skvěle si vedla i na velkém plátně. Jakmile se jednou do tohoto magického světa ponoříte, už jednoduše není úniku a i po více než deseti letech od vydání poslední knihy a osmi letech od premiéry finálního filmu je o značku stále zájem. Bohužel se na věhlas hlavní série zatím nepovedlo příliš úspěšně navázat.

Na filmových plátnech to za dva roky znovu zkusí spin-off Fantastická zvířata, a to i navzdory vlažnějšímu přijetí dosavadních dvou dílů. Zdaleka nejhorším pokusem Pottera znovu oživit je ale podle skalních fanoušků jednoznačně Prokleté dítě, divadelní hra odehrávající se 19 let po událostech původního příběhu. Na pódiu se možná jedná o technicky průlomové dílo z hlediska scénografie, po příběhové stránce ale scénář připomíná podle mnohých spíše nepovedenou fanfikci. I přesto by se ale nejspíš nikdo nedivil, kdyby se Dítěte Hollywood chopil a natočil na jeho základě další velkofilm. V posledních dnech jste si na internetu možná povšimli všelijakých spekulací, jelikož autorka J. K. Rowling na Twitteru sdílela kryptické obrázky a komentáře, které fanoušky vedly k jednomu závěru: Filmové zpracování se opravdu chystá. Nakonec se ale situace vyvrbila úplně jinak.

Oblíbená spisovatelka se podělila o obrázek lebky s hadem v ústech, což samozřejmě čtenáři poznají jako Znamení zla neboli znak Lorda Voldemorta. K němu pak připsala komentář „Někdy temnota přijde z nečekaných míst.“ a připojila hashtag Cursed Child. Dávala tedy náznak, že se film podle osmého příběhu opravdu připravuje? Nedávala. Oficiální účet Pottermore (platforma pro fanoušky od samotné Rowlingové), totiž brzy na to tweetnul, že ohledně Prokletého dítěte se sice chystá něco pořádného, ale film to rozhodně není. A den na to jsme se dověděli, o čem přesně byla řeč.

Divadelní hra se totiž nově začne hrát i mimo Londýn a Broadway, konkrétně v Melbourne, San Franciscu, Torontu a Hamburgu. Na počest této expanze tedy tvůrci připravili obrovskou akci na Times Square, kde se na všech billboardech současně promítaly potterovské animace a odhalilo se nové logo a plakáty. Jednou z přítomných byla dokonce i herečka Sarah Jessica Parker, která prý kouzelnický svět absolutně miluje. Jako poděkování fanouškům se následně na internetu rozdalo ještě 934 volňásků na představení po celém světě. Nakonec tedy z celé eskapády příliš nevzešlo, pokud si tedy neplánujete zajet pěkných pár hodin do Hamburku a na nově otevřenou hru si nezajít. Nyní už se mrkněte do galerie na fotky z celé akce a na přiložené video.

Zdroj: Pottermore

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

15.07.2011 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 10

Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu Harry Potter a prokleté dítě slibuje něco nového. Blíží se film? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest