Kate Winslet: Obdiv Hollywoodu pro Woodyho Allena a Romana Polanského byl ostudný

Kate Winslet: Obdiv Hollywoodu pro Woodyho Allena a Romana Polanského byl ostudný | Fandíme filmu
DreamWorks Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Hvězda Titanicu a Předčítače se nebojí nazývat věci pravými jmény.

Kate Winslet patří bezesporu k nejtalentovanějším herečkám současnosti. Letos si pro nás čtyřiačtyřicetiletá Britka přichystala dobové romantické drama Ammonite, v němž si pod dohledem režiséra a scenáristy Francise Lee (Na konci světa) střihne světoznámou britskou paleontoložku a odbornici na fosilie Mary Anning, které zamotala hlavu ve čtyřicátých letech devatenáctého století mladá žena s tváří Saoirsei Ronan. Snímek se představí na právě probíhajícím festivalu v Torontu a v první polovině listopadu by měl dorazit do kin a posléze na VOD (viz trailer níže).

Neon

Nicméně úspěšná herečka nehledí jen kupředu, ale čas od času se podívá i zpět. V interview pro magazín Vanity Fair se rozpovídala o zodpovědnosti za minulá rozhodnutí, sexuálním obtěžování i hereckém dospívání. Současně se Winslet tvrdě pustila do Woodyho Allena a Romana Polanského, tedy režisérů obviněných ze sexuálních deliktů. Polanski byl usvědčen z nezákonného pohlavního styku s nezletilou a Allena pro změnu obvinila ze sexuálního zneužívání adoptivní dcera. Sama Winslet s oběma filmaři spolupracovala, když s Allenem natočila průměrné drama Kolo zázraků (Wonder Wheel) a s Polanskim povedenou konverzační dramedii Bůh masakru (Carnage).

Spolupráce s Allenem i Polanskim herečka dle svých slov lituje. "Musím přijmout odpovědnost za to, že jsem s nimi točila. Bohužel, nemohu vrátit čas. (...) Je neuvěřitelné, jaké úctě se tito muži ve filmové branži těšili a jak dlouho tento stav trval. Přijde mi to naprosto hanebné a ostudné." Přirozeně chápe, že některé věci nevypluly na povrch okamžitě, respektive nebyly ihned důsledně pojmenovány, tudíž se kvůli nedostatku upřímnosti musí potýkat s výčitkami a lítostí.

Zdroj: Variety

Foto: Dreamworks (ilustrační, z filmu Nouzový východ)

Galerie: 2

Kate Winslet: Obdiv Hollywoodu pro Woodyho Allena a Romana Polanského byl ostudný | Fandíme filmu Kate Winslet: Obdiv Hollywoodu pro Woodyho Allena a Romana Polanského byl ostudný | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest