Kevin Spacey čelí další žalobě kvůli sexuálnímu obtěžování

Kevin Spacey čelí další žalobě kvůli sexuálnímu obtěžování | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 1 obrázek
Jedenašedesátiletý rodák z New Jersey si zřejmě prohlédne i soudní síň v New Yorku.

Kariéra oscarového herce Kevina Spaceyho je v troskách a pravděpodobně ve filmové branži nadobro skončil. Zvěsti o hercově nevhodném chování kolovaly po Hollywoodu pěknou řádku let, leč až v kritickém roce 2017 se v atmosféře rozpuku hnutí #MeToo objevila celá řada konkrétních obvinění ze sexuálního obtěžování, která prakticky ukončila kariéru hvězdy filmů Obvyklí podezřelí, Sedm či Americká krása. Nové projekty, v nichž figurovalo jeho jméno, to neměly zrovna lehké. Jeden snímek byl pohřben zcela (Gore), další vyšel v kinech v naprosté tichosti (Billionaire Boys Club) a ve třetím (Všechny prachy světa) byly Spaceyho scény přetočeny s jiným hercem. Rovněž produkce poslední řady seriálové hitu Domek z karet byla okamžitě pozastavena, herec dostal padáka, jeho postava byla zabita a série dokončena bez něho.

Nebudeme mapovat všechna obvinění, kterým Spacey v posledních letech čelil, nyní však můžeme rozšířit seznam těch, jež to dotáhla až k soudu. Žalobu podal americký herec Anthony Rapp ruku v ruce s další údajnou (v tuto chvíli anonymní) obětí. Desítky let stará (údajná) situace se řešila už v roce 2017, kdy Rapp nařknul Spaceyho z toho, že jej v roce 1986 během večírku sexuálně obtěžoval. Tehdy mu bylo pouhých čtrnáct let a Spacey na něj měl nevhodně dorážet. Spacey tehdy reagoval slovy, že si nic nepamatuje a že, pakliže se incident skutečně udál, jistě jednalo o hrubě nevhodné opilecké chování. V omluvném postu rovněž Spacey přiznal, že je gay.

Gramercy Pictures / Spelling Films International

Rapp nyní podal u soudu v New Yorku žalobu, v níž se objevují nová nařčení. V textu se píše, že Spacey měl sexuálně obtěžovat nezletilého chlapce, jehož potkal na začátku osmdesátých let na hodinách herectví ve Westchester County. Prý měl mladého studenta herectví pozvat k sobě do bytu a opakovaně jej zneužívat. Při jejich posledním setkání chlapce fyzicky napadl ve chvíli, kdy mu bylo vzdorováno a zřetelně řečeno "ne". "Kevin Spacey sexuálně zneužíval pana Rappa a dalšího gentlemana, který chce zůstat v anonymitě, když jim bylo čtrnáct let. Spaceyho chování bylo nejen nevhodné, sprosté a násilnické, ale rovněž se jednalo o zločin," uvedl šéf žalobců Peter Saghir.

Vzhledem k předlouhé časové prodlevě se nesnadno odhaduje, zda žaloba může skončit Spaceyho odsouzením. Možná poputuje Spacey do vězení, možná bude vše smeteno ze stolu právě kvůli časovému odstupu od incidentu. Jedno je jisté, Spacey už si v Hollywoodu neškrtne.

Zdroj: NYTimes

Foto: New Line Cinema

Galerie: 2

Kevin Spacey čelí další žalobě kvůli sexuálnímu obtěžování | Fandíme filmu Kevin Spacey čelí další žalobě kvůli sexuálnímu obtěžování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest