Iron Man 3: Produkce záměrně vypustila na veřejnost falešné "fotky z natáčení" z Číny

Iron Man 3: Produkce záměrně vypustila na veřejnost falešné "fotky z natáčení" z Číny | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Jak je vidět, podlézání čínskému publiku není žádná legrace.

Každému fanouškovi filmu musí být jasné, že čínský trh patří mezi ty klíčové. Neobejde se bez něj samozřejmě ani Marvel, kterému se zde v posledních letech nadmíru daří. První marveláckou produkcí, jež se speciálně zaměřovala na čínské publikum, byl Iron Man 3. V rámci příprav projektu totiž uzavřel Marvel smlouvu s čínskou produkční společností DMG Entertainment Motion Picture Group, která měla zajistit zvýšení povědomí o třetím dobrodružství Tonyho Starka. V případě Iron Mana 3 se to bůhvíjak nepovedlo, jelikož snímek vzbudil v Číně spíše kritické ohlasy například i kvůli tomu, jak se v něm nakládalo s čínskými herci (extra scény přímo pro čínský trh, nedůležité postavy). Nicméně taktika pro zaujetí čínského publika existovala, o čemž se rozmluvil v knize Feeding The Dragon bývalý šéf zmíněné čínské produkční společnosti Chris Fenton:

"Natáčení v Pekingu bylo pro Iron Mana 3 zásadní. Nešlo pouze o to, že jsme získali skvělý materiál do oficiální verze filmu, promítané všude po světě, ale v prvé řadě jsme chtěli, aby se vědělo, že jsme tu točili."

K dosažení rozruchu použili producenti v čele s Fentonem zvláštní strategii, kdy mezi lidi vypustili falešnou fotku z natáčení (mrkněte v galerii). "Na konci natáčecího dne jsme se rozhodli pořídit fotku a nechali ji uniknout mezi novináře. Byl na ní Wang a Iron Man a starodávná čínská stavba. Aby to vypadalo jako obrázek z natáčení, přidali jsme do obrázku část kamery a vše drobně vychýlili mimo osu." Fenton dodal, že by bylo prakticky nemožné dostat se na plac Iron Mana 3 a nějaké fotografie pořídit, přičemž jej potěšil rozruch, který falešná fotka způsobila. "Naším úkolem bylo dát čínskému publiku vědět, že produkční práce probíhaly i v Pekingu."

V Číně však reálně natáčel de facto pouze pomocný štáb, když absentovaly hollywoodské herecké hvězdy včetně Roberta Downeyho Jr. i režisér Shane Black. I tak se údajně jednalo o komplikované a nikoliv podřadné scény. Byla to také část produkce, kde natáčeli čínští herci Fan Bingbing a Wang Xueqi. Druhý jmenovaný si střihnul Dr. Wu, přičemž k jeho obsazení se váže také zajímavá historka. Původně měl totiž postavu ztvárnit Chen Daoming. Jenže krátce po tom, co byl obsazen, bez jediného slova zmizel. Tvůrci tudíž museli urychleně najít náhradu. A kde byl Chen? Prý odletěl do New Yorku, protože jej neustále bombardovali čínští novináři otázkami typu "proč vzal tak nepodstatnou v roli v americkém filmu". Inu, v Číně není nic zadarmo.

Zdroj: BC, SR, THR

Foto: Marvel Studios

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Iron Man 3: Produkce záměrně vypustila na veřejnost falešné "fotky z natáčení" z Číny | Fandíme filmu Iron Man 3: Produkce záměrně vypustila na veřejnost falešné "fotky z natáčení" z Číny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest