Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou

Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu
Neon
Zobrazit dalších 9 obrázků
V psychologické sci-fi vrah k výkonu svojí práce ovládá cizí těla. Potíže začnou, když jedno tělo začne vzdorovat.

Snímek Possessor provázejí extrémní reakce od jeho premiéry na lednové premiéře na festivalu v Sundance. Jedni mluví o geniálním díle, druzí o zvrhlé slátanině. Snímek je tak či tak nepřehlédnutelný díky své extrémně násilné podstatě. Nový trailer násilnou část snímku ukazuje jen v náznacích, nicméně hned na začátku nás informuje o tom, že snímek od svého vzniku nebyl nijak upravovaný. Na popud studia, agentury pro udělování přístupnosti filmům, prostě nikoho. V Hollywoodu se tak čile spekuluje o tom, že by snímek mohl pro uvedení v kinech dostat rating NC-17.

To je nejpřísnější stupeň přístupnosti, jaký americká kinematografie zná. Značí, že na snímek skutečně nesmí být vpuštěn nikdo, kdo nemá u sebe doklad totožnosti, který by prokazoval, že je mu alespoň 18 let. (Pak ještě existuje mírnější rating R, který umožňuje, aby na film osoba mladší 18 vpuštěna byla, pokud přichází v doprovodu dospělého). Běžně se ratingu NC-17 americká studia vyhýbají jako čert kříži, protože takové filmy řada kin vůbec nechce promítat. Částečně proto, že velká část zákazníků prostě jsou nezletilí a zbytečně si tak blokujete sál. A částečně proto, že v USA není neobvyklé, když pak na kino začne nějaký místní puritánský spolek vyvíjet nátlak. Když už se takový snímek promítá, tak často mívá minimum propagace v kinech i jinde, což dál snižuje potenciál výdělečnosti. Loni se nakrátko dostal do kin NC-17 sestřih hororu Midsommar, jinak tu ale NC-17 filmy byly naposledy v roce 2018 (The Passion Chronicles, This One's for the Ladies, Touch Me Not). Uvedení dalšího takového snímku by tak samo o sobě mělo v rámci filmové historie jistou signifikanci.

Vedle toho tu máme silný potenciál k diskusi, kterou snímek dokáže vyprovokovat, dobré recenze (na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes v tuhle chvíli 7,94 z 10) a zajímavou zápletku. Possessor je sci-fi s hororovými prvky, ve kterém sledujeme příběh vražedkyně, jež vykonává svoji práci prostřednictvím speciální technologie, která vám umožňuje ovládnout cizí tělo. Stačí tak v momentě likvidace cíle tělo opustit a máte dokonalý zločin s nic netušícím "vrahem". Věci se zkomplikují během poslední zakázky, kdy má vražedkyně s ovládnutím subjektu potíže.

V hlavních rolích Andrea Riseborough, Jennifer Jason Leigh, Tuppence Middleton, Christopher Abbott a Sean Bean. Snímek napsal a zrežíroval Brandon Cronenberg, syn slavného Davida Cronenberga, který byl svými tělesnými horory proslulý. Za mořem se počítá s premiérou na 9. 10., tak snad se v nějaké podobě film dočká uvedení i u nás.

Galerie: 10

Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu Possessor: Extrémně násilný příběh plný převtělování láká novou upoutávkou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest