Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení

Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení | Fandíme filmu
Elevation Pictures / Neon
Zobrazit dalších 7 obrázků
Jakmile se objeví projekt, pod nímž je podepsán režisér s příjmením Cronenberg, lze čekat nějakou podivnou divočinu. Snímek Possessor nebude výjimkou.

O sci-fi thrilleru Possessor režiséra Brandona Cronenberga (Antiviral) se už od lednového festivalu v Sundance hovoří povětšinou v superlativech. Údajně se dočkáme ambiciózní a stimulující podívané s tematikou lidské mysli, v níž se testují hranice přijatelnosti. Samozřejmostí by měl být originální scénář, znepokojivá atmosféra, krvavé scény, drsné gore efekty a obecně agresivní přístup k látce. Obecně řečeno, krutostí a násilím se zde prý nešetří (hovoří se o výjimečném ratingu NC-17, tedy o snímku, jaký nesmí ve Státech mládež vidět ani s doprovodem dospělého a většina kin odmítá takové snímky inzerovat nebo dokonce nasadit), což potvrzuje i hutný trailer.

Elevation Pictures / Neon

V centru dění je Tasya Vos ztvárněná Andreou Riseborough, která pracuje jako agentka pro tajnou korporaci, jež umí vpravit lidem do hlavy implantát (čip), pomocí něhož jsou následně schopni daného člověka ovládat. Dělají tak z lidí vlastně loutky a využívají je k vraždění nepohodlných jedinců. Když je úkol hotov, agent dá korporaci signál, aby vyjmula agentovo vědomí z těla hostitele těsně před tím, než donutí ovládaného jedince spáchat sebevraždu. A Tasya je v těhlech kouzlech s cizí myslí absolutní jednička. Nicméně čím déle tráví čas v tělech cizích lidí, tím více se zdá, že ztrácí kontrolu nad vlastní myslí. Pomalu přestává vnímat, kým je a její identita se pomalu rozpadá. I proto se poslední kšeft poněkud zvrtne, neboť duše (mysl) její poslední oběti jí nechce, s ohledem na její slabost, přenechat kontrolu.

O režii a scénář se postaral Cronenberg a vyjma Riseborough se ve filmu objeví i Sean Bean, Jennifer Jason Leigh, Christopher Abbott nebo Tuppence Middleton. Datum premiéry nebylo doposavad stanoveno.

Foto: Elevation Pictures / Neon

Galerie: 8

Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení | Fandíme filmu Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení | Fandíme filmu Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení | Fandíme filmu Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení | Fandíme filmu Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení | Fandíme filmu Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení | Fandíme filmu Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení | Fandíme filmu Possessor: Hrátky s lidskou myslí v extrémně brutálním balení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest