Přání smrti: Bruce Willis vyjednává o účasti

Přání smrti: Bruce Willis vyjednává o účasti | Fandíme filmu
Hlavouni z Paramountu a MGM by v hlavní úloze připravovaného remakeu rádi viděli Bruce Willise. Režisér Joe Carnahan však zásadně nesouhlasí.

Připomeňme si, že v původním filmu z roku 1974 si hlavní roli střihnul Charles Bronson, jeden ze "sedmi statečných". Filmová adaptace knihy Briana Garfielda vyprávěla příběh obyčejného architekta Paula Kerseyho, z něhož se po zavraždění manželky a znásilnění dcerky stane chladnokrevný a nekompromisní mstitel. Působivý krimi thriller byl přelomovým zejména v subžánru "revenge movie" a jeho renomé nejvíce poškodila zcela zbytečná a poměrně nekvalitní sada pokračování. Bronson je však v úvodním filmu naprosto geniální a rozhodně byste tento filmový milník neměli minout. Už dříve jsme psali o znovunastartování série. Vše měl mít pod palcem režisér Joe Carnahan, na jehož atmosférickou "neesonovku" Mezi vlky mnoho z nás nikdy nezapomene. Teď je vše jinak a na vině je Bruce Willis!

Nyní se totiž zdá, že Carnahan z projektu vycouval. Kouzelná fomulka "nepřekonatelné tvůrčí neshody" v tomto případě reprezentuje mimo jiné i rozpory kolem obsazení hlavní role. Studio se snaží získat Bruce Willise, což kalifornský režisér a scénárista považuje za chybu. Sám se chtěl vydat trošku jinou cestou a téma aktualizovat pomocí vlastních not. Nemělo jít o tradiční a bezduchý remake, ale o něco víc. Bohužel, nakonec k tomu nedojde. Režisérská stolička zeje prázdnotou a Carnahan vyhlíží další příležitost. Mohl by se prý upsat thrilleru Narco Sub (scénář David Guggenheim), jenž měl původně pro studio Fox zrealizovat dnes již zesnulý Tony Scott.

Zdroje: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest