Static Shock, černošský Batman a důraz na reprezentaci v DC komiksu

Static Shock, černošský Batman a důraz na reprezentaci v DC komiksu | Fandíme filmu
DC
Vedle velkých hvězd měla na DC FanDome prostor také větší reprezentace v komiksovém prostředí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Největší prostor v oblasti reprezentace dostalo obnovení vydavatelské sekce Milestone Media. Pod značkou od roku 1993 vycházely komiksy s černošskými hrdiny. Mezi nejznámější patří Static, Icon, Rocket, Hardware, Blood Syndicate nebo Xombi. Značka napříč lety nebyla vždycky aktivní. Občas vytvářela pouze animovaný seriál Static Shock, jednu dobu se některé její postavy staly součástí širšího světa DC komiksu. Teprve teď však po letité pauze dochází ke znovuaktivování celého vydavatelského oddělení.

To od září začne v digitální podobě fanouškům nabízet svoje starší komiksy a od příštího roku mají začít vznikat také nové komiksy. Vedle komiksů se postavy mají rozšířit také na další platformy. Mluví se o podcastech, probíhají jednání s animovanou divizí Warneru a co je nejdůležitější, začalo se pracovat na celovečerním hraném filmu Static Shock.

Oznámil to Reginald Hudlin, režisér filmů jako House party, Bumerang nebo Sloužit Sáře. Hudlin má také nominaci na Oscara za produkci Nespoutaného Djanga a v minulosti se točil kolem potenciální filmové adaptace Shadowmana. Aktuálně režisér jedná se studiem Warner o podobě filmové verze Static Shock.

Hrdina Static se poprvé v komiksové podobě objevil v roce 1993 a tehdy šlo vlastně o soudobou variaci na Spider-Mana. Pod maskou se ukrývá Virgil Hawkins, černošský teenager, který po chemické nehodě získává elektromagnetické nadpřirozené schopnosti. Později se stal součástí komiksového světa DC, byl členem týmu Teen Titans. Značnou popularitu získal díky seriálu animovanému seriálu Static Shock z let 2000-2004. Seriál měl dobré přijetí a dlouho byl vyzdvihovaný jako jeden z mála animovaných seriálů s černošským hrdinou.

Zatím není o projektu známo vůbec nic bližšího, nicméně to vypadá, že Milestone Media mají ambici hrát roli na komiksovém trhu. Uvidíme, zda v současné společenské atmosféře bude o komiksové projekty s černošskými hrdiny větší zájem než v minulosti, anebo Milestone Media po krátkém vzedmutí opět usnou, tak jako zmizely ze scény už v minulosti.

Na titulce je obálka chystaného Ridleyho komiksu.

Zdroj: DC FanDome

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest