Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát

Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 12 obrázků
Půvabná Jihoafričanka také prozradila, která filmová postava ji při přípravách Maxe výrazně inspirovala.

Postapokalyptický majstrštyk Šílený Max: Zběsilá cesta (Mad Max: Fury Road) režiséra a scenáristy George Millera oslavil relativně nedávno pětileté výročí. Není žádným tajemstvím, že snímek neměl na růžích ustláno a termín "produkční peklo" v tomhle případě dokonale sedí. Natáčení bylo několikrát odloženo, posléze přerušeno, přičemž produkci samotnou provázela celá řada konfliktů. Napětí panovalo i mezi dvěma hlavními hereckými hvězdami, Tomem Hardym a Charlize Theron.

V minulosti Theron ke sporu s Hardym řekla následující: "Když se ohlédnu zpět, tak jsem skutečně nebyla dostatečně empatická a neporozuměla tomu, jak těžké bylo vydat se ve stopách Mela Gibsona.Je to děsivé! Mám pocit, že kvůli vlastnímu strachu a obavám budujeme kolem sebe zdi místo toho, abychom si to vše vyříkali. 'To je děsivé pro tebe a zrovna tak pro mě. Buďme na sebe raději milí.' Podivným způsobem jsme spolu fungovali v duchu našich postav: Prioritou bylo přežití."

Hardy si též uvědomuje, že s ním bylo těžké pořízení: "Mám pocit, že mi to v mnoha ohledech přerostlo přes hlavu. Nejednou byl tlak na nás oba obrovský. Potřebovala, abych pro ni byl lepším a zkušenějším partnerem. To nelze předstírat. Rád bych si myslel, že nyní, když jsem starší a ošklivější, bych se uměl všemu lépe postavit."

Jak moc velké dusno na place bylo, popsala v interview pro server Metro kaskadérka Dayna Grant, která v nebezpečných situacích zaskakovala za Theron. "Bylo nám to od začátku jasné. Když jsme řešili bojovou choreografii, napětí bylo citelné. Pak nám řekli, co se děje. Také nás požádali, ať uděláme cokoliv pro to, aby práce nedrhla, což byla vážně výzva. Zpravidla totiž pracujete společně ve velké skupině, ovšem my jsme byli poněkud roztříštěni."

Warner Bros. Pictures

"Nebylo to snadné. Logicky jsem musela strávit spoustu času s nimi oběma, avšak oni dva spolu evidentně být nechtěli. Musela jsem točit vše s Tomem." Jakmile to bylo možné, Theron údajně vycouvala ze společných scén a točila tedy Grant. Hardyho "double" prožíval to samé, když byl pořád po boku Theron.

Theron si s Hardym očividně nesedla, ale na kvalitách Millerova akčního nářezu se to naštěstí nepodepsalo. Nejlepší kamarádi z nich ale pravděpodobně nikdy nebudou.

Hvězda netflixovky Old Guard: Nesmrtelní rovněž přiznala, že neúčast v plánovaném pokračování jí mrzí, ale respektuje vizi, kterou má Miller v hlavě. Furiosa jí očividně přirostla k srdci a má zajem na tom, aby byl její příběh dovyprávěn. Taktéž poznamenala, že se v případě Furiosy inspirovala postavou Ellen Ripley z vetřelčí frančízy. "Když jsem poprvé viděla Sigourney Weaver coby Ripley, vše se změnilo. Otevřel se mi celý svět a možnosti se zdály nekonečné." Theron hovoří o tom, že Weaver působila naprosto přirozeně. Zdálo se, že nic nehrála, prostě prožívala. Ona sama pak měla podobný pocit v případě Furiosy.

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely.

Zdroje: Metro, ScreenRant, SlashFilm, MW

Foto: Warner Bros.

Šílený Max: Zběsilá cesta

07.05.2015 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 13

Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu Šílený Max: Charlize Theron a Tom Hardy se od začátku natáčení nemohli vystát | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest