Vampýrská akademie: Další kopírka Twilightu míří do kin

Vampýrská akademie: Další kopírka Twilightu míří do kin | Fandíme filmu
Asi nejpopulárnější napodobenina Stmívání se dočká svého filmového zpracování. Kdo film zrežíruje a kdo v něm bude hrát?

Fanoušci upířích romancí, zpozorněte. Na stříbrné plátno se totiž začíná chystat adaptace populární knižní série Vampire Academy. Šestice knih z pera autorky Richelle Mead pojednává o dvou druzích upírů. Prvním jsou Morojové, živí vampýři, ovládající magii. Jejich nepřáteli jsou Strigoiové, nemrtví vampýři. Hlavní hrdinkou je dhampýrka (napůl člověk, napůl vampýr) Rose Hathaway, která studuje na akademii Svatého Vladimíra a v budoucnu se má stát strážcem své kamarádky, Morojské princezny Vasilisy Dragomir. Zamiluje se však do svého instruktora Dimitrije Belikova, který se má rovněž stát ochráncem Vasilisy.

O filmovém zpracování se mluvilo několik let, v roce 2010 získala práva na zfilmování produkční společnost Preger Entertainment, která o něco později oznámila, že jedním z producentů snímku se stal Don Murphy. Pokud vám toto jméno nic neříká, pak vězte, že se jedná o producenta takových snímků jako Natural Born Killers, všech dílů Transformers, nebo z nedávné doby například filmu Real Steel. V loňském roce, těsně před Vánocemi bylo poté oznámeno, že scénář napíše Daniel Waters, který je podepsán pod snímky jako Batman Returns nebo Demolition Man.

Před pár dny bylo oznámeno také obsazení hlavních postav. Jako Rose Hathaway se představí Zoey Deutch, která se objevila v epizodních rolích v několika seriálech a letos ji budeme moci vidět ve snímku Beautiful Creatures režiséra Richarda LaGraveneseho. Morojskou princeznu Vasilisu si zahraje Lucy Fry, kterou letos uvidíme v seriálu Lightning Point, a Dimitrije si střihne Danila Kozlovskij, který se doposud objevoval hlavně v ruských filmech. Snímek by měl zrežírovat Mark Waters, který jako režisér má za sebou například snímek Mr. Popper's Penguins s Jimem Carreym, Freaky Friday s Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan nebo žánrově podobnou Kroniku rodu Spiderwicků. Premiéra snímku, který dostal název Vampire Academy: Blood Sisters, je předběžně plánována na 14. února 2014. Těšíte se na další upíří romanci, nebo se jí vyhnete obloukem? Na vaše názory se těšíme v diskuzi.

Zdroj: Preger

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest