Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný

Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Režisér James Gunn dále objasnil inspiraci camea Stana Leeho z druhých Strážců nebo význam Draxových tetování.

Thanos se velice rychle zařadil mezi divácky vůbec nejpopulárnější filmové záporáky. Do paměti diváků se samozřejmě zapsal především svou hlavní rolí ve třetích Avengers, svou skutečnou premiéru (která nebyla pouze cameem) si však odbyl o čtyři roky dříve v prvních Strážcích Galaxie, kde však sehrál poměrně miniaturní a nedůležitou roli. Původně měl ale dostat mnohem důležitější úlohu a být přímo úhlavním padouchem celého filmu.

Na Strážcích se původně pracovalo již od roku 2009 a to pod velením scenáristky Nicole Perlman. Ta měla vizi snímku, ve které by si Thanos vzal na starost hlavní zápornou roli, studio se ji však vzhledem k padouchovu potenciálu rozhodlo odsunout na později. Plány se podle všeho začaly měnit při přípravách prvních Avengers, ve kterých se Thanos mihnul v potitulkové scéně. Otázkou je, zda by výměna záporáka Strážcům vlastně neprospěla - právě ústřední antagonista v podobě Ronana the Accusera byl totiž asi nejvytýkanějším nedostatkem filmu.

Další sadu zajímavostí prozradil režisér a scenárista série, James Gunn. V prvních Strážcích se prý nacházel jeden dialog, který musel být na žádost Marvelu vystřižen. V něm Star Lord popisuje Zemi jako planetu psanců -  Billyho the Kida, Bonnie a Clyda a Johna Stamose, načež Drax reaguje, že by takovou planetu rád navštívil a zabil na ní spoustu lidí. Vzhledem k celkové snaze Marvelu o rodinnou podívanou se vystřižení ve výsledku zřejmě nedá divit. 

Vysoce symbolický význam mají podle Gunna Draxova tetování, kterými má hrdina pokryté celé tělo. Podle všeho se jedná o vzpomínky na jeho život s rodinou, přičemž mají všechny velice specifický design.

Nakonec se režisér vyjádřil k jednomu z nejlepších momentů druhých Strážců, a to sice výbornému cameu Stana Leeho, ve kterém se ukáže, že je legendární zakladatel Marvel Comics informátorem vesmírných bytostí zvaných Watchers. Gunn prozradil, že byla rolička přímo inspirována fanouškovskými teoriemi, které se dlouho snažily vysvětlit důvod, proč se Lee objevuje v každé marvelovce. Ze strany tvůrců snímku a studia se tedy jednalo o pěkné pomrknutí na fanoušky.

Na závěr se můžete podívat na vtipné video, které James Gunn sdílel na svém Twitteru. Můžete na něm vidět mexického fotbalistu, který je až podezřele podobný postavě Yondua,

Zdroje: ScreenRant, BuzzFeed,Twitter I, II; Instagram

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 10

Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Úhlavní záporák měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest