Halle Berry se v reakci na kritiku vzdala transgender role

Halle Berry se v reakci na kritiku vzdala transgender role | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 1 obrázek
V Hollywoodu nejsou momentálně s pohlavím žádné žerty.

Nestárnoucí oscarová kráska Halle Berry nepatří v posledních letech mezi nejvytěžovanější hollywoodské herečky, leč v loňském roce se připomněla po boku Keanu Reevese v akční řežbě John Wick 3. Letos by nám měla představit svůj režijní debut nazvaný Bruised, který pojednává o zdiskreditované zápasnici MMA (mixed martial arts) Jackie "Justice", jež se snaží porazit své démony a získat zpět šestiletého syna. Berry si v připravovaném snímku střihne i hlavní roli, takže budeme moci posoudit, jak zvládne na place ukočírovat sama sebe.

Berry však přirozeně myslí i na vzdálenější budoucnost a plánuje další projekty. V jednom z nich měla ztvárnit transgender postavu, respektive ženu proměňující se v muže. Rodačka z Clevelandu v minulosti o projektu řekla, že se jí látka velice líbí a ráda by filmovým fanouškům více přiblížila trans komunitu.

Aviron Pictures

Nicméně to neklapne, jelikož se na její hlavu po jejích poněkud zmatených výrocích, kdy někdy mluvila o postavě jako o ženě, jindy zase o muži, snesla vlna kritika a ona sama od projektu odstoupila. Současně se omluvila, že se nevyjadřovala v minulosti správně a že si po důkladné úvaze transgender muže ve filmu nakonec nezahraje. "Jsem vděčná za produktivní a kritickou debatu několika posledních dní a budu i nadále naslouchat, vzdělávat se a učit se ze svých chyb."

Na příspěvek hvězdy Plesu příšer či Tísňové linky zareagoval i twitterovský účet netflixovského dokumentu Disclosure, jenž se zaobírá způsobem, jakým Hollywood zobrazuje transgender jedince a jaké má tato praxe kulturní a společenské dopady. Berry bylo doporučeno, aby dokumentární snímek zhlédla a pokusila se problematice hlouběji porozumět. Posléze, když herečka zveřejnila na Twitteru omluvu, jí bylo poděkováno za snahu naslouchat a učit se.

Foto: Lionsgate (ilustrační, John Wick 3)

Galerie: 2

Halle Berry se v reakci na kritiku vzdala transgender role | Fandíme filmu Halle Berry se v reakci na kritiku vzdala transgender role | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest