Fanoušky čeká chudé léto: Comic-Con online, Star Wars vůbec, Justice League neoficiálně

Fanoušky čeká chudé léto: Comic-Con online, Star Wars vůbec, Justice League neoficiálně | Fandíme filmu
Comic-Con@Home
Fanboyům všeho druhu slibuje novinky alespoň Disney (Marvel, Lucasfilm, Pixar), ale také až na příští rok.

Tradiční letní svátek filmu, Comic-Con v kalifornském San Diegu (SDCC), letos dle očekávání neproběhne způsobem, na který jsou fanoušci zvyklí. Masové akce podobného typu není možné v současné situaci uspořádat, tudíž organizátoři buď festivaly a "cony" ruší, případně se snaží najít alternativní řešení. Příkladem budiž právě oblíbená akce SDCC, jež se uskuteční v on-line prostředí pod názvem Comic-Con@Home v termínu od 22. do 26. července 2020. Fandové tak nebudou ochuzeni o žhavé novinky z filmového a komiksového světa. Jakou podobu budou jednotlivé panely mít, na jak bohaté zastoupení se můžeme těšit a obecně jak to celé virtuální dostaveníčko bude fungovat, není doposud známo. Detaily dle slov organizátorů budou postupně zveřejněny, přičemž jisté je to, že přístup na virtuální akci bude zdarma.

David Glanzer, mluvčí SDCC, uvedl následující: "Jsme šťastní, že poprvé v padesátileté historii SDCC můžeme přivítat zájemce z celého světa ve virtuálním prostředí. Karanténa věci komplikuje, ale my vidíme v uspořádání akce výjimečnou příležitost potěšit a povzbudit naší komunitu."

Pokud bychom měli zůstat realisty, tak nějaká velká oznámení nebo zajímavé trailery v téhle on-line formě spíš nečekejme. Rozhodně ne větší množství.

Oproti tomu akce Star Wars Celebration Anaheim 2020 byla kvůli koronavirové pandemii oficiálně zrušena, respektive odložena až na rok 2022. Organizátoři přirozeně hovoří o tom, že zdraví musí být na prvním místě a že bezpečnostní situace neumožňuje uspořádat akci podobného rozsahu. Dle Claytona Sandella ze stanice ABC (ta spadá pod Disneyho, stejně jako Star Wars) se však fanoušci Hvězdných válek mohou dočkat většího přídělu informací na akci Disney D23, která by měla proběhnout v příštím roce. Vše bude záviset na průběhu pandemie a kondici filmového průmyslu.  

Trošku radosti by mohla naopak přinést akce Justice Con, jež by měla též proběhnout ve virtuálním prostředí. Organizaci by měli mít pod palcem nadšenci z youtube kanálů The Nerd Queens a Comic Book Debate a vše by se mělo točit kole DC Universa. Ve virtuálním panelu by měli dle serveru CBM vystoupit i režisér Zack Snyder a herec Ray Porter (Darkseid z JL). Řeč přirozeně bude o "SnyderCutu", tedy alternativní verzi komiksovky Justice League, jejíž přípravu Warneři v nedávné minulosti potvrdili. Akce by měla proběhnout někdy v průběhu července.

Zdroj: CBM, Deadline, SW

Foto: Comic-Con@Home

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest