Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih

Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 14 obrázků
Josh Trank vzpomíná na Fantastickou čtyřku. Jaký vidí rozdíl v přípravě kriticky nepřijaté komiksovky a jeho nového filmu Capone?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Trank tak v podstatě popisuje tvůrčí neshody, které patrně panovaly nejen mezi režisérem a studiem, ale také mezi režisérem a celým štábem. Trank měl nějakou vizi, kterou se mu nedařilo ve štábu prosadit, navzdory faktu, že on byl režisér a měl by mít finální slovo. Novelista John le Carré jednou popsal filmařinu jako „vynucené spojení neslučitelných protikladů“. Film, na rozdíl třeba od malby nebo knihy, začíná mnohastránkovým scénářem, který je potřeba přenést na plátno. Je potřeba do puntíku rozvrhnout časový plán, vymezit rozpočet, najít správné herce. Všechny jednotlivé úkony v rámci celkové produkce filmového díla kontroluje režisér, ze kterého se stává ředitel miniaturní společnosti, ve které je kreativita jen jedním z dílčích manažerských úkonů.

Po neúspěchu Fantastické čtyřky se Josh Trank stáhl do ústraní, dlouhé hodiny jen sedával a neměl do čeho píchnout. Před očima se mu rozpadal vztah a podstupoval i psychiatrická sezení. V té době se mu rozležel v hlavě nápad na film Capone, který by pojednával o posledním roku největšího gangstera amerických dějin, jenž se musí potýkat s neurosyfilitidou a postupným rozkladem vlastní mysli. Trank scénář k filmu napsal v době, kdy mu kariéra prokluzovala mezi prsty a hodně v něm reflektoval vlastní trápení po Fantastické čtyřce. Ovšem oproti nenáviděné komiksovce se u Caponea vše sešlo dokonale. „Fantastická čtyřka byla obětí špatné kombinace lidí, který chtěli společně vytvořit něco kreativního. ‚Capone‘ byl naprostý opak. Byla to správná kombinace správných lidí vytvářejících něco kreativního.“

Josh Trank považuje film Capone za první skutečně "jeho" film. Možná doufá v oživení kariéry, to by ovšem nesměl Capone u kritiků propadnout. Jakkoliv je totiž režisér spokojený s tím, jak se jeho vlastní vizi tentokrát podařilo věrně přenést na plátno, většinová veřejnost výsledek vůbec neocenila.

V galerii pro vás máme zajímavé artworky Fantastické čtyřky, které zobrazují původní vizi Joshe Tranka před výraznými přetáčkami, které naprosto změnily celý třetí akt filmu. Ale to není všechno. První tři obrázky se objevily na Instragramu s komentářem, že studio Fox plánovalo udělat cross-over Fantastické čtyřky s Deadpoolem a vytvořit jakousi verzi Avengers od Foxu. V původním plánu měla "čtyřka" po poražení Dr. Dooma projít bránou do jiné dimenze a objevit se v Deadpoolovi 2, když byl ještě u kormidla Tim Miller. Čtvrtý obrázek ukazuje výtvarnou podobu Fantastické čtyřky, kterou připravoval režisér Chris Columbus (Harry Potter, Sám doma) v roce 1995. Do hlavních rolí byli zvažováni Dennis Quaid a jeho žena Meg Ryan. Columbus ovšem nakonec v roce 1997 od projektu odstoupil, protože si uvědomil, že v té době zkrátka ještě nebylo možné jednotlivé nadlidské schopnosti Čtyřky pořádně předvést na velkém plátně. 

Zdroje: Variety, Polygon, Instagram (1), Instagram (2)

« Předchozí kapitola

Galerie: 15

Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Režisér se upřímně rozpovídal o tom, proč je film takový průšvih | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest