Kukuřičné děti: Režisér Equilibria dokončil remake krvavé kingovky

Kukuřičné děti: Režisér Equilibria dokončil remake krvavé kingovky | Fandíme filmu
New World Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Nová verze příběhu o vraždících dětech byla zdárně dotočena.

Relativně krátká povídka Kukuřičné děti (Children of the Corn) z pera mistra hororu Stephena Kinga se v minulosti dočkala několika filmových zpracování. Žádné se však příliš nepovedlo, což platí i o zřejmě nejznámější filmové adaptaci z roku 1984 s Lindou Hamilton a Peterem Hortonem v hlavních rolích. Dost možná i proto se k látce vrátil scenárista (Street Kings, Ctihodný občan) a režisér (Equilibrium, Ultraviolet) Kurt Wimmer a rozhodl se natočit novou verzi hororového příběhu o vraždících dětech. Snímek opět nazvaný Children of the Corn byl nedávno navzdory koronavirové pandemii dotočen v Austrálii, když si tvůrci a štáb osvojili přísná hygienická a bezpečnostní nařízení. Údajně bylo natáčení dosti obtížné, neboť dodržovat veškerá omezení je takřka nemožné. "Můžete o bezpečnostních protokolech teoretizovat celé hodiny, ale dokud vše neotestujete na place, nevíte nic," uvedl producent Lucas Foster.

New World Pictures

Hlavní část natáčení odstartovala na začátku března, kdy koronavirová pandemie donutila většinu produkcí k zastavení prací. Foster vysvětlil, jak tvůrci strukturu natáčení přizpůsobili těžkým podmínkám. Spousta scén se točila separátně, všechno bylo rozfázováno tak, aby se maximálně snížilo riziko nákazy. Produkce zásadně závisela na práci manažera bezpečnosti Jona Heaneyho, koordinátora kaskadérů v případě snímků Šílený Max: Zběsilá cesta či Star Wars: Epizoda II - Klony útočí, jenž úzce spolupracoval s agenturami Screen NSW a SafeWork NSW.

Film prý nemá takřka nic společného s výše zmíněnou adaptací z roku 1984 režiséra Fritze Kiersche. Z Kingovy povídky si bere to nejzákladnější a následně látku volně rozvíjí. Vyprávění se zaměřuje na události vedoucí k hrůzostrašnému masakru, kdy v malém městečku v Nebrasce vyvraždily děti všechny dospělé kvůli nezodpovědnému nakládání s půdou a úrodou, což ohrozilo budoucnost mladé generace. V hlavních rolích se představí Elena Kampouris, Kate Moyer, Callan Mulvey a Bruce Spence.

Zdroj: Variety

Foto: New World Pictures

Kukuřičné děti

09.03.1984 | USA
Drama, Fantasy, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 5

Kukuřičné děti: Režisér Equilibria dokončil remake krvavé kingovky | Fandíme filmu Kukuřičné děti: Režisér Equilibria dokončil remake krvavé kingovky | Fandíme filmu Kukuřičné děti: Režisér Equilibria dokončil remake krvavé kingovky | Fandíme filmu Kukuřičné děti: Režisér Equilibria dokončil remake krvavé kingovky | Fandíme filmu Kukuřičné děti: Režisér Equilibria dokončil remake krvavé kingovky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest