Revival: Frankensteineovský příběh Stephena Kinga čeká zfilmování

Revival: Frankensteineovský příběh Stephena Kinga čeká zfilmování | Fandíme filmu
Scribner
Zobrazit další 4 obrázky
Mike Flanagan po Geraldově hře a Doktoru Spánkovi zadaptuje už třetí Kingův román.

Romány Stephena Kinga se postupně jeden po druhém adaptují – ať už v podobě celovečerních snímků nebo seriálů. Také Revival z roku 2014 se nakonec dočkal. Možná nepatří mezi Kingovy úplně nejslavnější romány, ale mezi Stephenovou pozdější tvorbou sklízí relativně slušné známky. Román, ve kterém hrají klíčovou roli rock and roll a frankensteineovské motivy, přivede na plátna Mike Flanagan, aktuální král filmového hororu, který se může pochlubit seriálovým The Hauntingem nebo filmy jako Hush či Oculus. Z Kingova díla už zadaptoval Geraldovu hru a především si loni skvěle poradil s Doktorem Spánkem. Tady je oficiální synopse Revivalu od českého nakladatele:

Temný a uhrančivý román z pera slavného mistra napětí. Revival vypráví o knězi, který před lety přijel do novoanglického městečka, získal si zdejší obyvatele a stal se přítelem a mentorem malého chlapce. Při tragické nehodě však přišel o rodinu, v plamenném kázání proklel boha a z městečka odešel. Po dlouhé době se chlapec, nyní dospělý muž a narkoman, s knězem náhodou setkává. Ukáže se, že kněz byl vždy víc než jen sluha boží – jeho fascinace elektřinou a vědou hraničí s posedlostí… Životní příběh obou hlavních postav, jejich setkání a střety jsou šokující a nevyhnutelné a směřují k ohromujícímu vyvrcholení knihy, která je dokonale namíchanou nostalgií šedesátých let a starého dobrého amerického hororu.

Zdroje: THR

Galerie: 5

Revival: Frankensteineovský příběh Stephena Kinga čeká zfilmování | Fandíme filmu Revival: Frankensteineovský příběh Stephena Kinga čeká zfilmování | Fandíme filmu Revival: Frankensteineovský příběh Stephena Kinga čeká zfilmování | Fandíme filmu Revival: Frankensteineovský příběh Stephena Kinga čeká zfilmování | Fandíme filmu Revival: Frankensteineovský příběh Stephena Kinga čeká zfilmování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest