X-Men: Dark Phoenix: Neúspěšná komiksovka jsou ve skutečnosti dva filmy zdrcnuté dohromady

X-Men: Dark Phoenix: Neúspěšná komiksovka jsou ve skutečnosti dva filmy zdrcnuté dohromady | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 1 obrázek
Žádosti na alternativní sestřihy nepovedených komiksovek se začínají množit, leč Dark Phoenix se nové verze nedočká.

Komiksovka X-Men: Dark Phoenix se zapsala do dějin Hollywoodu jako jeden z nejproblematičtějších projektů vůbec a též coby obrovský finanční propadák. Netřeba připomínat, že kvůli opakovaným problémům se scénářem, nikdy nekončícím korekcím a přepisům, nezvládnuté marketingové kampani, odkladům premiéry a masivním přetáčkám rozpočet nabobtnal na úctyhodných 350 milionů dolarů (včetně reklamy), což při celosvětových tržbách ve výši 250 mega ve výsledku představuje krutý a bolestivý finanční nezdar. Vzhledem k tomu, že scénář prošel řadou úprav, byla natočena řada scén, jež nakonec byly vyškrtnuty, a navíc se na podobě filmu výrazně podepsaly přetáčky a dotáčky, byl scenárista a režisér Simon Kinberg nedávno s odkazem na tzv. Snyder Cut (chystaný Snyderův sestřih Ligy spravedlnosti) dotázán, zda se neplánuje vydání "Kinberg Cutu" v případě Dark Phoenix.

20th Century Fox

Kinberg však tuto ideu nevidí jako reálnou, respektive má za to, že k tomu určitě nedojde. Současně znovu zdůraznil, že z jeho pohledu se největší průšvih odehrál v pozdní fázi preprodukce, kdy studio rozhodlo, že příběh zamýšlený jako dva navazující filmy bude smrsknut do jediného. Následovaly mohutné úpravy scénáře a celý koncept se začal pomaličku rozpadat na prach. Ačkoliv bylo prý natočeno několik scén, které se do filmu nedostaly, není možné je reálně použít, jelikož logicky neprošly řádnou postprodukcí. Nedošlo k nutným úpravám z hlediska vizuálních efektů a zvuku, což by reálně znamenalo nemalé úsilí, čas a další finanční prostředky.

Kinberg i tak poděkoval za podporu, leč žádná jiná verze světlo světa nespatří. Ostatně také uvedl, že s výsledkem nemá problém: "Koneckonců, s finálním střihem jsem byl spokojen... takhle jsme to natočili, sestříhali a dokončili. Když pracujete na filmu jako scenárista, nikdy to nedopadne tak, jak jste si to v hlavě představoval. A pakliže jste v pozici režiséra, nikdy není výsledek shodný s tím, co přesně jste natočil. V tomto případě je samozřejmě rozdíl poněkud výraznější."

Zdroj: IGN

Foto: 20th Century Fox

X-Men: Dark Phoenix

14.02.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 2

X-Men: Dark Phoenix: Neúspěšná komiksovka jsou ve skutečnosti dva filmy zdrcnuté dohromady | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Neúspěšná komiksovka jsou ve skutečnosti dva filmy zdrcnuté dohromady | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest