Mission: Impossible 7 jako jeden z prvních filmů chystá návrat k natáčení

Mission: Impossible 7 jako jeden z prvních filmů chystá návrat k natáčení | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Tom Cruise a spol. nechtějí dělat kompromisy, po uklidnění situace chtějí svoje akční plány realizovat v původním plánovaném rozsahu.

Mission: Impossible 7 byla jedním z prvních filmů, které byly kvůli pandemii koronaviru nucené přerušit natáčení. Natáčení velkých exteriérových scén v Itálii bylo na spadnutí, když jihoevropskou zemi zasáhla vlna potvrzených případů nákazy a s tím spojených bezpečnostních opatření. Aktuálně se zdravotní situace v řadě zemí světa zlepšuje, státy se pokoušejí znovu naplno nastartovat svoje ekonomiky a bezpečnostní opatření postupně ustupují, což filmařům (za přísných hygienických podmínek) umožňuje postupný návrat k práci. Možnost točit je už například v Česku nebo ve Velké Británii, nicméně je pravdou, že zatím toho mnoho štábů nevyužilo. Jedním z prvních velkofilmů, které se skutečně vrátily do produkce, je Avatar 2 Jamese Camerona.

Teď asistent režie Tommy Gormley pro BBC Radior 4 prozradil, že se zpátky před kamery chystá také Mission: Impossible 7, i když v případě tohoto snímku to nebude zrovna pozítří. Mission: Impossible je série, která se opírá o velké (a relativně realistické) akční scény. Filmaři tudíž potřebují mít možnost točit v opravdových exteriérech a často třeba i s velkým komparsem. Zatímco komorní interiérová dramata se nejspíš vrátí do práce už brzy, velkofilmy si ještě na ideální podmínky nějaký ten pátek počkají. Konkrétně Mission: Impossible počítá v tuto chvíli s tím, že se kamery opět rozjedou v září. Zároveň filmaři nikterak neměnili svoje plány. Má se natáčet ve stejném množství zemí, v jakém bylo plánováno i zpočátku a to v plném rozsahu. Ateliérové zázemí by opět filmaři měli mít v Británii, a pokud se vše povede, v dubnu nebo květnu příštího roku má být hotovo.

Některé vědecké analýzy se domnívají, že zatímco spolu s teplými letními měsíci se bude zdravotní situace v Evropě zlepšovat, s příchodem podzimu by naopak opět covid-19 mohl začít nabírat na síle. To by samozřejmě mohlo filmařům plány zhatit, přišla-li by nějaká nová vlna nákazy a bezpečnostních opatření. Obecně tak stále platí, že až do vyvinutí spolehlivé léčby či vakcinace, jsou všechny hollywoodské plány dočasné a mohou se kdykoliv změnit.

Mission: Impossible 7 má stanovené datum české a slovenské premiéry na 18.11. 2021, Mission: Impossible 8 potom na 3.11. 2022. Režíruje a scénář píše Christopher McQuarrie. V původních rolích se vracejí Tom Cruise, Simon Pegg, Henry Czerny, Ving Rhames, Vanessa Kirby a Rebecca Ferguson. Dále se objeví Hayley Atwell, Pom Klementieff, Esai Morales, Gregory Sanon a Shea Whigham.

Zdroj: Variety

Galerie: 3

Mission: Impossible 7 jako jeden z prvních filmů chystá návrat k natáčení | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 jako jeden z prvních filmů chystá návrat k natáčení | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 jako jeden z prvních filmů chystá návrat k natáčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest