Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali

Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali | Fandíme filmu
United Artists
Zobrazit dalších 7 obrázků
Patří mezi ně Colin Firth, Greta Gerwig, Mira Sorvino nebo Timothee Chalamet.

Slavný režisér Woody Allen (Annie Hallová, Manhattan, Deštivý den v New Yorku) nedávno vydal svou knihu pamětí Apropos of Nothing (Co se týče ničeho). Vydání se ovšem neobešlo bez kontroverze, nakladatelství Hachette knihu nechtělo vydat kvůli obviněním, jež režiséra provázejí. Názory na Allena opět ve velkém začaly kolovat internetem, ten se proto opřel do svých odpůrců.

Režisér byl v roce 1992 obviněn ze sexuálního obtěžování své sedmileté adoptivní dcery. Z obtěžování režiséra obvinila jeho bývalá partnerka Mia Farrow. Negativně se k Allenovi vyjadřoval (v období před vydáním knihy) jeho nevlastní syn, ale také herci, třeba i ti, kteří s ním v minulosti točili. K takovým se režisér vyjádřil: „Herci neznají žádná fakta, chtějí mít prosperující a bezpečný názor, který poslouží jim samotným. Kdo by nebyl proti obtěžování dětí? Opovrhovat mnou se stalo trendem,“ vyjadřuje se k celé věci Allen.

„Pro některé lidi jsem směšný odpad, ale naučil jsem se to přijmout, nikdy jsem to nebral vážně. Je to pro mě něco jako obvinění, že jsem zastřelil šest lidí kulometem. Můžu lidem předložit fakta znovu a znovu, ale je to nezajímá. Z nějakého emocionálního důvodu je pro ně důležité přijmout ten výmysl a postavit se proti mně. Vše, co řeknu zní jako ubohé bránění, proto mi nezbývá nic jiného než ignorovat okolí a točit dál filmy. Hádám, že po celý svůj život budu v očích lidí predátorem.“ Režisér vinu nadále popírá a s bývalou partnerkou se nikdy nesoudil.

Mezi herce, kteří se zapřísáhli, že už nikdy nebudou s režisérem pracovat patří Colin Firth, Greta Gerwig, Mira Sorvino nebo Timothee Chalamet.

Zdroj: The Guardian

Galerie: 8

Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali | Fandíme filmu Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali | Fandíme filmu Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali | Fandíme filmu Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali | Fandíme filmu Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali | Fandíme filmu Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali | Fandíme filmu Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali | Fandíme filmu Woody Allen se opřel do herců, kteří se od něj během let distancovali | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest