Vyšel životopis Woodyho Allena, který předchozí nakladatelství odmítlo vydat

Vyšel životopis Woodyho Allena, který předchozí nakladatelství odmítlo vydat | Fandíme filmu
Amazon Studios / Lionsgate
Allen našel nového vydavatele a kontroverzní memoáry by měly být již dnes dostupné.

Režisér, scenárista, herec a spisovatel Woody Allen patří mezi nejplodnější a nejznámější filmové tvůrce vůbec, tudíž se dalo čekat, že své zkušenosti a zážitky nejen z branže jednou sepíše a pokusí se je vydat. Stalo se tak. Allen své paměti pojmenoval Apropos of Nothing (Co se týče ničeho) a o jejich vydání se měla postarat nakladatelská skupina Hachette. Jenže k tomu nedošlo, neboť zaměstnanci na protest proti vydání memoárů vstoupili do stávky. Proč?

Důvodem je skutečnost, že rodák z New Yorku byl v roce 1992 obviněn ze sexuálního obtěžování své adoptivní dcery Dylan Farrow. Firma Hachette se nakonec rozhodla paměti nevydat a z plánovaného uvedení na trh sešlo. Kniha měla vyjít vyjma Spojených států kupříkladu i v Kanadě, Itálii, Francii či Německu. Proti vydání režisérových pamětí se vyslovila jak výše zmíněná Dylan Farrow, tak Allenův syn a žurnalista Ronan Farrow. Ze znásilnění adoptivní dcery obvinila Allena jeho bývalá partnerka Mia Farrow. Allen toto nařčení dlouhá léta odmítá. Dodejme, že Ronan v minulosti publikoval u nakladatelství Hachette knihu zaměřenou na aféry týkající se hollywoodského producenta a odsouzeného sexuálního delikventa Harveyho Weinsteina.

Nakonec však kniha přece jenom spatří světlo světa, neboť si Allen našel jiného vydavatele. Společnost Arcade Publishing si s kontroverzí kolem sexuálního obtěžování hlavu nelámala a 23. března 2020 poslala knihu do prodeje. Tedy do prodeje... Vydání nepředcházelo slavnostní oznámení, žádná velká reklama nebo cokoliv, co by vydání takhle výrazného titulu avizovalo. Kniha se najednou tiše zjevila. Server Deadline včera uvedl, že tisk není možné dohledat dokonce ani na webových stránkách vydavatelství, ani na Amazonu, což ovšem dnes již neplatí (zde, zde).

Zdroj: Deadline

Foto: Amazon Studios / Lionsgate

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest