David Fincher byl zvažovaný jako režisér Bonda a odpovídá na dotazy fanoušků

David Fincher byl zvažovaný jako režisér Bonda a odpovídá na dotazy fanoušků | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Dozvěděli jsme se, co režiséra dokáže rozčílit při natáčení a jestli plánuje natočit komedii.

Uznávaný režisér David Fincher (Sedm, Klub rváčů, Sociální síť, Zmizelá) pracuje na černobílém snímku Mank pro Netflix. Než životopisné drama o scenáristovi klasiky Občan Kane spatří světlo světa, můžeme si zkrátit čekání s pár zajímavostmi, které režisér prozradil. Čtenáři časopisu Empire mohli Fincherovi položit otázky. Řeč přišla na Bonda, Star Wars i komedie. Ale hezky postupně.

Jistě všichni tušíme, za natáčením filmů stojí neskutečné množství práce. Obzvláště pokud jste takový perfekcionista jako David Fincher. Jedním z hlavních nepřátel dobře odvedené práce jsou mobily a s nimi spojená prokrastinace. Tomu se nevyhne ani natáčení filmů. David to zmiňuje v odpovědi na otázku, co mu nejvíce vadí při natáčení. „Pro spoustu lidí je těžko představitelné, že i malá konverzace vás vytrhne ze soustředění. Všichni najednou zastaví, místo aby se natáčelo. Když navíc natáčíte jednu scénu poněkolikáté, lidi to začne nudit a sáhnou po svém IPhonu,“ odpovídá.

Dále se fanoušci ptali na filmy, které by Fincher mohl natočit, ale nakonec nenatočil. Řeč přišla na Bonda. „Jednal jsem o natáčení jedné z Bondovek. Bylo to někdy v období Zlatého oka (GoldenEye). Ale ne, to není nic pro mě.“ Je známo, že si David s velkými studii moc nerozumí. Třetího Vetřelce lituje a Světové války Z jsme se zatím nedočkali. O to překvapivější byla režisérova odpověď na otázku, týkající se Star Wars a Marvelu. „Mohli bychom dát prosím Davidovi Star Wars nebo Marvel film?“ ptal se fanoušek. „Ano, mohli bychom?“ odpověděl Fincher. Možná jen vtipkoval, možná by opravdu rád takový film natočil. Kdo ví.

Také prozradil, že žánr komedie není nic pro něj. Točí filmy o seriózních věcech a k nim se žánr klasické komedie nehodí. Přiznal, že Klub rváčů i Zmizelá jsou satiry obsahující pasáže s nadhledem, ale nikdy by se nepustil do přímočaré komedie. Nakonec režisér prozradil, že mezi jeho největší inspirace patří George Roy Hill, Alfred Hitchcock, Roman Polanski a Steven Spielberg. Za nejoblíbenější úvodní titulky prohlásil ty, ze svého filmu Sedm a z původního Vetřelce.

Zdroj: Empireonline

Galerie: 3

David Fincher byl zvažovaný jako režisér Bonda a odpovídá na dotazy fanoušků | Fandíme filmu David Fincher byl zvažovaný jako režisér Bonda a odpovídá na dotazy fanoušků | Fandíme filmu David Fincher byl zvažovaný jako režisér Bonda a odpovídá na dotazy fanoušků | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest