Mank: David Fincher natočí černobílý film o scenáristovi legendárního snímku Občan Kane

Mank: David Fincher natočí černobílý film o scenáristovi legendárního snímku Občan Kane | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Respektovaný režisér se pět let po jeho posledním filmu Zmizelá vrací. Natočí snímek podle scénáře svého otce, který plánuje už od roku 1997. 

Posledním filmem uznávaného režiséra Davida Finchera (Sedm, Klub rváčů, Zodiac, Sociální síť) je thriller Zmizelá z roku 2014. Od té doby se podílel na netflixovském seriálu Mindhunter, kde režíroval čtyři epizody a jehož druhá řada dorazí ještě letos. Na Netflix mimo jiné přinesl seriál House of Cards a produkoval novinku Love, Death & Robots. A bude spolupracovat s Netflixem i nadále.

Jeho nový film ponese název Mank a přiblíží nám tvorbu legendárního filmu Občan Kane. Příběh se zaměří na scenáristu Hermana Mankiewicze, proto název Mank. Toho si zahraje oscarový herec Gary Oldman. Snímek chtěl David Fincher natočit už v roce 1997, ale studiím se nelíbila podmínka, že film bude černobílý. Netflix nabízí Davidovi úplnou tvůrčí svobodu, takže po loňské Romě od Alfonsa Curaona tu opět budeme mít netflixovského černobílého oscarového kandidáta.

Scénář napsal dnes již zesnulý Davidův otec Jack Fincher. Snímek se začne natáčet v listopadu a je velmi málo pravděpodobné, že bychom se ho dočkali do dalších Oscarů (únor 2020). Pravděpodobnější je tedy letní či podzimní termín 2020.

Zdroj: Variety

Galerie: 3

Mank: David Fincher natočí černobílý film o scenáristovi legendárního snímku Občan Kane | Fandíme filmu Mank: David Fincher natočí černobílý film o scenáristovi legendárního snímku Občan Kane | Fandíme filmu Mank: David Fincher natočí černobílý film o scenáristovi legendárního snímku Občan Kane | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest