Umučení Krista: O pokračování Gibsonova filmu se vytrvale jedná

Umučení Krista: O pokračování Gibsonova filmu se vytrvale jedná | Fandíme filmu
Newmarket Films
Zobrazit další 1 obrázek
Na vzkříšení si musí Ježíš ještě chvíli počkat.

Už je to relativně dlouho, co jsme naposled slyšeli o pokračování historického dramatu Umučení Krista, které nám v roce 2004 naservíroval Mel Gibson. Mládeži nepřístupný snímek měl obrovský úspěch, když utržil v kinech po celém světě více než 610 milionů dolarů. V roce 2016 Gibson oznámil, že by rád natočil dvojku (Vzkříšení / Resurrection), což o dva roky později potvrdil i Jim Caviezel, představitel Ježíše. Od té doby se však projekt nikam nepohnul. Ke stavu příprav se nedávno vyjádřil scenárista Randall Wallace (Statečné srdce), jenž uvedl, že s Gibsonem dvojku řeší. "Bavíme se o tom často. Sám jsem vystudoval náboženství s důrazem na koncept vzkříšení. Tohle je Mount Everest mezi filmy a společně vše dopodrobna diskutujeme."

Newmarket Films

V minulosti Gibson přiznal, že scénář ke Vzkříšení skutečně dostal na starost Wallace. Ovšem už tehdy, v roce 2016, hovořil o tom, že se jedná o hutnou a silnou látku, k níž se musí přistoupit s rozmyslem a jasnou vizí. Nechce prý pouze něco převyprávět a danou událost mechanicky převést na stříbrné plátno, ale rád by zobrazil určitou hlubší zkušenost. Rád by vyprávěl nejen o tom, co a jak se tehdy stalo, ale rovněž by chtěl snímek obohatit interpretativní složkou. Jinými slovy, zamyslet se nad tím, co to všechno pro člověka znamená.

V tuhle chvíli se nejeví příliš pravděpodobné, že by mělo natáčení vypuknout v dohledné době. Materiál evidentně ještě není napsaný, tudíž Gibson se zřejmě nejprve vrhne na remake drsného westernu Sama Peckinpaha Divoká banda (The Wild Bunch).

Zdroj: MW

Foto: Newmarket Films

Umučení Krista

25.02.2004 | Itálie
Drama
Info o filmu

Galerie: 2

Umučení Krista: O pokračování Gibsonova filmu se vytrvale jedná | Fandíme filmu Umučení Krista: O pokračování Gibsonova filmu se vytrvale jedná | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest