Our Lady of Tears: Horor se inspiruje skutečným případem masové hysterie v ženském klášteře

Our Lady of Tears: Horor se inspiruje skutečným případem masové hysterie v ženském klášteře | Fandíme filmu
Videocine
Je cosi shnilého v katolické internátní škole v Mexico City.

Mexický režisér a scenárista Issa López se v roce 2017 zapsal do povědomí filmových fanoušků snímkem Tigers Are Not Afraid (Vuelven), z něhož se vyklubalo trošku podivné sociální drama s hororovými prvky. Nejedná se o nějakou revoluční záležitost, spíše o artovější věc zobrazující katastrofální životní podmínky, kterým musí mexické děti každý den čelit. Talentovaný filmař si nyní vybral svůj další projekt, když ruku v ruce s produkční společností Blumhouse natočí mysteriózní horor Our Lady of Tears. Příběh vychází z novinového článku, v němž se řešila tajemná nákaza, jež sužovala jednu dívčí katolickou internátní školu v Mexico City.

Na podzim roku 2006 se na zmíněné škole objevila záhadná nemoc. Bodavý pocit v nohách, nevolnost, horečka a sebevražedné sklony. Tyto příznaky trápily až do června 2007 zhruba šest stovek studentek. Právě článek Daniela Hernandeze poslouží jako základ k sepsání scénáře, o což se postará sám López. Snímek se má zaměřit na masovou hysterii spojenou propuknutím nevysvětlitelné epidemie. Ve škole studovaly výhradně dívky ze sociálně a ekonomicky slabých rodin, povětšinou pocházející z těch nejchudších částí Mexika. Místní autority hovořily o tom, že epidemie byla "psychologického" rázu, ale obecně se spíše spekulovalo o zvláštních a nestandardních podmínkách uvnitř školy.

"Ve chvíli, kdy jsem článek dočetl, bylo mi jasné, že tohle chci natočit," uvedl López, jenž sám v mládí navštěvoval katolickou školu v Mexiku. Producent Jason Blum k tomu dodal, že byl článkem absolutně pohlcen a současně prý už nějakou dobu přemýšlel o tom, že by rád s Lópezem něco natočil, jelikož se mu líbí zmíněný snímek Tigers Are Not Afraid.

Zdroje: SlashFilm, VOX

Foto: Videocine (ilustrační, z filmu Tigers Are Not Afraid)

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest