Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob!

Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob! | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Animák Scoob! a gangsterka Capone ovládají žebříčky domácí zábavy, kina po celém světě se pomaličku budí k životu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Odstartuje Tenet návrat lidí do kina?

Podobná data samozřejmě budou nadále celý trh s online obsahem ovlivňovat, prioritou číslo jedna však stále zůstávají kina, která studiům vydělávají nejvíc. Nedávno jsme tu řešili, že podle některých hollywoodských manažerů v červenci budou všechna studia upírat oči k Nolanově Tenetu. A pokud by snímek nakonec byl stažený z distribuce nebo uvedený byl, ale vedl si špatně, tak nelze vyloučit, že do konce roku žádný větší film v kinech neuvidíme. Jaká je tedy šance, že Tenet bude uvedený v původním termínu?

Podle zákulisních informací serveru Deadline studio Warner potřebuje, aby 80% světových kin bylo otevřených, pokud má mít snímek alespoň šanci být rentabilní. Musí být otevřené také klíčové trhy jako New York či Los Angeles, které přinášejí velkou část tržeb. O tom, zda něco takového lze očekávat, musí mít studio jasno nejpozději do tří týdnů, jinak premiéru prostě bez další diskuse odsune. Christopher Nolan sice touží atraktivní premiérou pomoci kinům, nicméně nechce spolu s Warnerem riskovat zdraví lidí a finanční ztráta je také nepřípustná. Nolan by měl dostat zhruba 20% ze zisku do vlastní kapsy, takže je pozitivní komerční výsledek i v jeho zájmu. Velké procento kin po celém světě musí být údajně otevřené také proto, že se studio bojí spoilerů, a tak nepřichází v úvahu varianta, že by diváci na snímek chodili postupně, v delším časovém horizontu.

Pokud by se premiéra odsouvala, tak ze všeho nejdřív na 14. 8., kdy má být uvedena Wonder Woman 1984. Ta by místo toho byla odložena na prosinec. Deadline zároveň upozorňuje, že hodně záleží také na tom, jak se k otevírání postaví provozovatelé kin. Pokud si spočítají, že se jim otevřít s omezenou kapacitou a bez prodeje občerstvení nevyplatí, tak může Tenet po včasné premiéře toužit jak chce a prostě jí nebude mít kde pořádat.

Velká potíž je také v marketingu filmu. Studio by potřebovalo nastartovat masivní kampaň, ale zároveň musí vyčkávat, sledovat zdravotní situaci ve světě. Lidé jsou navíc doma, takže nevidí reklamu v kinech, na billboardech, v hromadné dopravě nebo ji neslyší v rádiu, které doma poslouchají jen málo. A méně lidí kouká na klasickou televizi, protože neběží sport a nejlepší seriály jsou vesměs na streamovacích službách. Určitou šanci reklamnímu oddělení na druhou stranu dává to, že obecně se inzeruje méně, takže v televizi a na internetu se snímek nemusí tolik prát s konkurencí.

Podle interních informací je Tenet hotový a hodně se povedl, takže pokud se do kin v červenci dostane, máme se na co těšit. Pokud ne, tak se zřejmě filmové suchu bude dál prodlužovat.

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, V, VI, VII, Indie Wire, Variety I, Variety II

« Předchozí kapitola

Galerie: 2

Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob! | Fandíme filmu Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob! | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest