Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob!

Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob! | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Animák Scoob! a gangsterka Capone ovládají žebříčky domácí zábavy, kina po celém světě se pomaličku budí k životu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Bezpečný návrat do kinosálů

Co dalšího zvyšuje důvěru? Pokud se bavíme o té divácké, tak pocit bezpečí. V Korei na to jdou technicky. Konkrétně síť Lotte Cinema se snaží ve svých provozovnách zcela eliminovat zaměstnance, aby docházelo k minimu sociálních kontaktů. Prodavače vstupenek nahrazují aplikace a automatizované kiosky, občerstvení výdejní automaty. Trhače lístků scannery, činnost zaměstnanců „roboti s umělou inteligencí“ (ať už si pod tím máme představit cokoliv…že by to zahrnovalo například automatické vysavače?…).

Ve Spojených státech potom společnost EDO zkoumala, zda budou diváci ochotní se v červenci (či koncem června) do kina vrátit, pokud budou dodrženy bezpečnostní podmínky. A 75% jich odpovědělo že ano, nebo pravděpodobně ano, přičemž nejvíce žádané byly mezi respondenty stojany s dezinfekcí, omezená kapacita sálů, roušky u zaměstnanců či měření teploty zaměstnanců. Velké části diváků by nevadilo ani to, kdyby oni sami museli nosit roušky nebo si nechat přeměřit u vstupu teplotu.

Warner Bros.

Co frčí na online platformách

Prozatím je ale většina kin skutečně zavřená, a tak si stále diváci musí vystačit s online nabídkou. 15. byl na některých trzích zveřejněný animák Scoob! od studia Warner. Film se za 19,99 dolarů půjčuje a za 24,99 pronajímá (Že by psychologický trik určený k tomu, aby byli diváci za film ochotní zaplatit o něco vyšší sumu?) Na přesná čísla čekáme, prozatím víme, že na velkých platformách jako je Amazon Prime byl snímek od prvního dne v čele žebříčku prodejnosti. Na druhé příčce se drží další novinka – gangsterka Capone s Tomem Hardym v hlavní roli.

A když se ještě na chvíli vrátíme k průzkumu společnosti EDO, tak ten zjistil, že zhruba 50% dotázaných doma nejčastěji (v USA) sahá po Netflixu, cca 15% upřednostňuje televizní vysílání, 15% ze všeho nejdřív prochází nabídku Hulu, 10% nabídku Amazonu a méně než 10% diváků ze všeho nejdřív hledá zábavu na platformě Disney+. 65% dotázaných odpovědělo, že se alespoň někdy koukají mimo svých předplacených služeb také do nabídky prémiových filmů (iTunes, Google Play…), kde si u každého titulu musíte zaplatit individuální zápůjčku/zakoupení.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 2

Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob! | Fandíme filmu Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob! | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest