Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob!

Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob! | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Animák Scoob! a gangsterka Capone ovládají žebříčky domácí zábavy, kina po celém světě se pomaličku budí k životu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Po světě je stále otevřeno jen minimum kin, a tak v posledních týdnech naše Box Office články zaměřené na pokladní tržby řešily především úspěšnost filmů na online platformách popřípadě vývoj situace v kinosálech. Už týden jsou otevřené (v omezeném režimu, s omezenou nabídkou) kinosály v Česku, a tak bychom měli mít během dne k dispozici zajímavá čísla domácí. Mezinárodně to ale pořád vázne. Čísla přicházejí sporadicky, se zpožděním a většinou jde o drobné částky, které prakticky nemají šanci ovlivnit to, jak vypadal kasovní žebříček před celosvětovou karanténou. Nicméně tohle by se mohlo změnit, protože kina se pozvolna začínají otevírat.

Otevírání kin ve světě

Začneme ve Spojených státech, které jsou stále největším trhem světa a hollywoodští analytici se jim nejdůkladněji věnují. Zatímco velké řetězce zůstávají celonárodně zavřené, některé samostatné biografy postupně otevírají, pokud to lokální samospráva umožňuje. Dosud šlo otevřená kina spočítat na prstech rukou, čerstvě otevírá zhruba dvoustovka dalších. Z toho 150 autokin a 50 tradičních sálů. Nejvíce jich bude otevřeno v Texasu, celkem 29. Vývoj zdravotní situace rozhodne o tom, zda počet otevřených míst bude narůstat. (A to následně bude mít zásadní vliv na to, jaké budou celosvětově uváděné premiéry. Ale o tom víc později).

Pojďme do Evropy. Největší zdejší trh, britský, stále nikam nespěchá. S otevřením se prozatím počítá na 4. července. To ale pouze v případě, že zdravotní situace v Británii bude dobrá. Podobně to vidí ve Francii, kde taktéž předpokládají, že alespoň část kin by mohla začít operovat v červenci. Opět ale nejde o nějakou jednoznačnou vyhlídku, spíš o možnou alternativu. Překvapením je zpráva o tom, že Itálie, která v Evropě patřila k nejpostiženějším, chce otevírat už 15. června. Pouze však s patřičnými bezpečnostními podmínkami. Můžeme tipovat, že budou obdobné jako u nás. Úřady připouštějí, že je krok riskantní, ale zároveň se domnívají, že ekonomika a společnost už delší uzávěru prostě neunesou.

V Německu otevírání kin záleží na jednotlivých spolkových zemích, nejdříve k němu na některých místech dochází od 15. května – opět za zpřísněných provozních podmínek. Většina sálů nicméně dobrovolně zůstává zavřená, protože provoz se zhruba čtvrtinovou kapacitou nepovažují za rentabilní. V Norsku k otevírání přistupují optimisticky. Zatím za zpřísněných podmínek otevřelo 15% kinosálů. V těch byl největší zájem o animák Frčíme a řada biografů hlásila, že mají některá představení (kapacita omezená na 50 lidí/projekce) prakticky vyprodaná. To by podle analytiků mohlo na trhu zvýšit důvěru provozovatelů a spustit vlnu otevírání dalších kinosálů.

Další kapitola »

Galerie: 2

Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob! | Fandíme filmu Box Office: Kino po světě otevírají. Vrátí tam Tenet lidi? Doma vede Scoob! | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest