Eurovision: "Hudební" soutěž bude díky Netflixu vůbec poprvé v historii zábavná

Eurovision: "Hudební" soutěž bude díky Netflixu vůbec poprvé v historii zábavná | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Podívejte se na první ukázku z nové komedie Willa Ferrella, která paroduje kýčovité vystupující z populární televizní soutěže.

Eurovizi asi není příliš představovat. Část publika tahle show asi baví, ale když k sobě budeme upřímní, bavíme se o kolotočové estrádě s mnohamilionovým rozpočtem, která světu dala snad jedině ABBU a Celine Dion, zbytek interpretů zapadl. Ostatně také aby ne, když jde většinou o výkvět podivínů, co se pokouší skrz soutěžní klání prodrat hlavně svojí křiklavostí. Bizanost celé té šarády dokládá i to, jaký výběr doposud vyrážel reprezentovat Česko. Muzikanti, kteří chtějí být bráni vážně, tuhle cestu k úspěchu zkrátka obvykle nevolí.

Letošní ročník se kvůli pandemii koronaviru ruší (přesouvá na příští rok), nicméně příznivce čeká malá náplast v podobně filmu Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga. Nebo přesněji řečeno by snímek mohli ocenit spíš ti, kteří měli z Eurovize vždycky srandu, protože tenhle film si ji ze soutěže evidentně dělá také. První zveřejněná ukázka je vlastně hudební video fiktivních hudebníků Larse a Sigrit a jak sami můžete vidět, kýčovitost typických účastníků soutěže The Story Of Fire Saga paroduje dokonale.

Snímek pojednává o dvou muzikantech z malého městečka, kterým se splní sen a dostanou životní příležitost reprezentovat svou zemi v největší světové pěvecké soutěži. Konečně tak mohou dokázat, že pro každý sen stojí za to bojovat. V hlavních rolích vystupují Will Ferrell a Rachel McAdams, dále hrají Pierce Brosnan, Dan Stevens, Graham Norton nebo Demi Lovato. Scénář spolu s Ferrelllem napsal Andrew Steele, který dosud psal hlavně pro různé varietní a late night show. Režíroval David Dobkin, který má zkušenosti s natáčením hudebních videí, ale také je to zavedený komediální autor. Natočil Rytíře ze Šanghaje, Santa má bráchu nebo V cizí kůži. Netflix snímek uvede 26. 6. Píseň My Volcano zpívají Will Ferrell a skandinávská hudebnice My Marianne.

Galerie: 2

Eurovision: "Hudební" soutěž bude díky Netflixu vůbec poprvé v historii zábavná | Fandíme filmu Eurovision: "Hudební" soutěž bude díky Netflixu vůbec poprvé v historii zábavná | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest