Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala

Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 15 obrázků
Režisérka ničeho nelituje a dvojku by natočila ráda.

Komiksovka Birds of Prey se v pokladnách nesetkala se zrovna skvělým přijetím, ale i tak se zdá, že postava Harley Quinn s tváří Margot Robbie tu s námi ještě nějaký ten pátek bude (i když možná jen v týmovkách). V rozhovoru pro server The Hollywood Reporter se ke snímku samotnému, jeho přijetí a též možnému pokračování vyjádřila režisérka Cathy Yan.

Ta mimo jiného prozradila, že studio mělo určité požadavky, co se týče odkazů na jiné DC filmy, přesněji na Sebevražedný oddíl, avšak ruce jí nikdo nesvazoval. Kde to šlo, tam ono pomrknutí tvůrci do filmu zařadili, ale nejednalo se o nějaké násilné zásahy. Kupříkladu vzhled hlavní hrdinky bral v potaz její podobu v minulosti, leč i tak došlo k určitým dílčím úpravám.

Yan třeba zmiňuje, že proměna vzhledu měla odrážet bouřlivou životní situaci, které musí Harley čelit. Řešily se například kostýmy. Co nosila, když byla s Jokerem, a co by si oblékla ve chvíli, kdy kope sama za sebe a činí vlastní rozhodnutí. V obecné rovině se Yan držela své vize a pokusila se vybudovat vlastní svět, i s ohledem na možnou dvojku. Rovněž kvituje, že snímek byl vcelku brzy odeslán na VOD. Sama dobře chápe, jak těžké časy řada lidí momentálně zažívá a má za to, že rozptýlení v podobě Birds of Prey může alespoň maličko dopomoci divákům k lepší náladě.

K možná dvojce znovu uvedla, že má v hlavě několik nápadů. Diváci prý postavu bláznivé a mnohdy brutální antihrdinky milují a sama Robbie si k ní vytvořila velmi osobní vztah. Co se případného pokračování týče, Yan by uvítala, kdyby mohla na stříbrném plátně znovu představit nějakou DC záporačku. Z jejího úhlu pohledu by byla ideální Poison Ivy, neboť diváky by mohl její vztah s Harley zajímat.

Nicméně kreativní stránka a tvůrčí představy jsou jedna věc a realita druhá. Snímek Birds of Prey totiž stál nějakých 85 milionů dolarů (bez započítání nákladů na propagaci) a z kin po celém světě přitom vytřískal jen zhruba 202 míčů (polovina z tržeb jde do kapsy kinařům). Tahle čísla nevěstí nic dobrého a Yan by se zřejmě neměla k sequelu příliš upínat, jelikož v dohledné době spíše nevznikne. Na budoucnost postavy bude mít v nejbližších letech zásadní dopad úspěch/neúspěch Gunnova Sebevražedného oddílu 2 (The Suicide Squad), v němž bude mít dle slov režiséra postava Harley Quinn stěžejní úlohu.

Dole v galerii najdete různé výtvarné návrhy toho, jak vznikala vizuální podoba Harley pro Birds of Prey.

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020): Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask. Správná psychoušská jízda může začít!

Zdroj: THR, BN, TheWrap

Foto: Warner Bros., Greg Hopwood (Costume Concept Artist) / Twitter

Galerie: 16

Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu Birds of Prey: Jak moc musely navazovat na další DC filmy a jak by režisérka ráda pokračovala | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest