Birds of Prey: První zámořské ohlasy

Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Krev, zábava, akce, písničky, roztančený styl a nic moc scénář. To slibují fandové, kteří snímek viděli jako první.

O víkendu proběhla v Mexico City premiéra DC komiksovky Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn). Novinářské ohlasy zatím k dispozici nemáme, nicméně po premiéře se o snímku rozpovídali alespoň fanoušci, kteří už film měli možnost vidět. Většina se na Twitteru nedostala dál než za neurčité výkřiky chvály, nicméně, tu a tam se objevily i konkrétnější rekace.

Vypadá to, že film je docela dost krvavý. Někteří diváci dokonce uvádějí, že je krvavý hodně. Zaznívá, že je krvavější než Deadpool, či podobně krvavý jako John Wick. Hodně se v něm také kleje. Pokud jde o styl, tak máme čekat docela surreálný a naspeedovaný zážitek. Zároveň je ale film pořád ukotvený v realitě, i když dost pokroucené. Padají přirovnání k Johnu Wickovi, Deadpoolovi, Quentinu Tarantinovi nebo Timu Burtonovi.

Nejednou se také ozývá, že se film dost podobá Suicide Squad, na který volně navazuje. Jeden z diváků uvádí, že se film tak trochu nemůže rozhodnout, zda bude pokračováním nebo bude stát na vlastních nohou. Suicide Squad prý novinka připomíná esteticky a také častým využíváním populárních písniček, které dost zastiňují původní doprovod Daniela Pembertona.

Pro některé diváky zřejmě bude film dost matoucí, protože není vyprávěný lineárně, obsahuje snové sekvence a užívají se v něm drogy. Několikrát mezi fandy zaznívá, že příběh filmu je poněkud kostrbatý a obecně je scénář asi největší slabinou. Ve finále prý nedokáže snímek nějak silně vyvrcholit a řada postav nemá mnoho prostoru.

Hvězdou je jednoznačně Margot Robbie jako Harley Quinn. Ta stále postavu hraje podobně jako v Suicide Squad, nicméně intenzivněji. Pokud někomu v Sebevražedném oddíle připadalo, že je příliš sebeuvědomělá a nikdy nedokáže v roli zcela zmizet, tak podobný problém budou mít i tentokrát. A pokud někomu přijde, že postava v SS nebyla tak šílená jako v komiksech, tak teď je šílenější, ale stále ne zcela vyšinutá.

Většina ostatních postav není prakticky vůbec prokreslená. Většinou také mají jen minimum prostoru, zvlášť v dialogových pasážích. Nejvíc prostoru mimo Harley dostala asi Black Cannary (Jurnee Smollett-Bell) a nejvýraznější jsou díky přirozenému charismatu Ewan McGregor jako Black Mask (je zábavný a vyšinutý, ne děsivý a nebezpečný) a Ella Jay Basco jako malá Cassandra Cain. Důležitým tématem je pospolitost celého týmu anti-hrdinek (a nemáme se bát, že by se s z Harley stalo nějaké dobračisko, pořád je zkažená), od několika různých fanoušků přitom výslovně zaznívá, že film nepůsobí dojmem, jako by se nuceně snažil tlačit feministická témata – silné ženy jsou prostě ve filmu přirozeně silné ženy.

Od fandů, co na snímek nahlížejí kriticky zaznívá, že celkově scénář není dokonalý a nemáme čekat nějaký zázrak, ale i tak si film drží po celou dobu vysokou laťku zábavnosti. A co je možná nejdůležitější – v historii vznikla spousta hloupých, leč zábavních akčních výplachů s mužskými hrdiny, tak teď je tu prostě jeden takový hloupý, leč zábavný akční výplach s hrdinkami. Pokud to tak skutečně je, tak nám zřejmě ta rovnoprávnost začíná pomalu fungovat. Přesvědčíme se o tom na vlastní oči už příští týdne.

Dole v galerii najdete nejnovější fotky.

Znáte pohádku o policajtce, ptáčkovi zpěváčkovi, psychopatce a mafiánské princezně? Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) je zvrácený příběh vyprávěný z pohledu samotné Harley způsobem, jakým ho může vyprávět jen ona. Když hanebně narcistický gothamský padouch Roman Sionis, a jeho pravá ruka Zsasz, vyhlásí odměnu za mladou dívku jménem Cass, město se obrátí vzhůru nohama při pátrání po ní. Cesty Harley, Huntress, Black Canary a Renee Montoyi se střetnou a nezvyklá čtveřice nemá jinou možnost než se Sionisovi postavit.

V hlavní roli se vrací Margot Robbie jako Harley Quinn, režíruje Cathy Yan, scénář napsala Christina Hodson. Robbie produkuje. Datum české premiéry bylo stanoveno na 6. února 2020.

Zdroje: Letterboxed, Reddit I, II, III

Galerie: 13

Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu Birds of Prey: První zámořské ohlasy | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest