Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina

Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu
Warner Bros. DE
Zobrazit dalších 13 obrázků
Nejslavnější "filmový" pes hlásí comeback. Proběhne pravděpodobně v létě.

Česká kina by měla být opětovně otevřena v řádu týdnů a jakmile se tak stane, vrátí se na plátna i Lassie. Ruku v ruce s (patrně) nejslavnějším psiskem historie filmu si budou diváci moci znovu prožít úžasný příběh o nerozlučném přátelství chlapce a jeho dlouhosrsté kolie. Nejnovější zpracování nazvané Lassie se vrací (Lassie Come Home) vychází z původní povídky Erica Knighta, jež stála na úplném počátku dlouhé historie Lassie. "Jakékoliv plány jsou v tuto chvíli nejisté. Věříme ale, že se tuhá opatření budou uvolňovat, do Česka se začne vracet život a kina se otevřou divákům. Doufáme, že Lassie budeme díky tomu moci uvést už v červenci," říká ředitel kinodistribuce Bontonfilmu Ondřej Kulhánek.

Dvanáctiletý chlapec Flo a jeho dlouhosrstá kolie Lassie jsou známá dvojka po celém okolí. Nerozluční a neoddělitelní kamarádi se nebojí žádné společné lumpárny a užívají si idylického života na venkově. Pak ale Floriánův táta přijde o práci a rodina se musí přestěhovat do malého bytu, kam mají psi přísný zákaz. Všichni jsou zdrcení, ale život umí být i takový. Verdikt je neúprosný, Lassie musí z domu pryč. Ujme se jí sympatický hrabě a vezme ji na své panství k severnímu moři na druhém konci země jako dárek pro svou vnučku. Na první pohled by Lassie nemělo nic chybět. Její věrnost ale nemá hranic, a jakmile se naskytne příležitost, uteče. Rozběhne se zpátky domů, tam, kde je Florián a jeho rodina. Vyráží na neuvěřitelné psí dobrodružství, na ohromnou cestu přes celou zemi, na cestu plnou překážek, hodných lidí, i lidi se zlými úmysly. Přestože je stovky kilometrů daleko, Lassie žene touha a nic ji nemůže zastavit. Pro všechny má jasný vzkaz: Vracím se domů.

Povídka Lassie se vrací z pera spisovatele Erica Knighta spatřila světlo světa v roce 1940 a ihned si získala obrovskou popularitu. Stejně jako první filmové zpracování z roku 1943 natočené režisérem Fredem M. Wilcoxem, v němž si jednu z dětských rolí střihla i později slavná Elizabeth Taylor. Legendární příběh a postava Lassie se ve filmech, seriálech nebo komiksech v různých obměnách pravidelně vrací a v budoucnu tomu nebude jinak, neboť tohle psisko je "nesmrtelné".

Nejnovější verzi zrežíroval Hanno Olderdissen dle scénáře Jane Ainscough. V hlavní rolích se představí Nico Marischka, Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Bella Bading a Matthias Habich. V galerii pod upoutávkami najdete fotky z natáčení a z filmu.

Zdroj: Tisková zpráva Bontonfilm, FNE

Foto: Warner Bros. DE / Bontonfilm

Galerie: 14

Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu Lassie se vrací: Rodinná klasika má být jednou z prvních novinek, co po karanténě odvážně otevřou česká kina | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest