Sebevražedný oddíl: Kdyby režisér řekl o filmu pravdu, v Hollywoodu už si neškrtne

Sebevražedný oddíl: Kdyby režisér řekl o filmu pravdu, v Hollywoodu už si neškrtne | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
David Ayer vám podrobný komentář k problematickému vzniku Sebevražednému oddílu prostě nedá.

Režisér David Ayer nevzpomíná na komiksovou akční fantasy Sebevražedný oddíl zrovna v dobrém. V roce 2016 totiž kritici rozcupovali film na kusy a logicky dostal naloženo i on sám. Ostatně byl odpovědný za scénář, což byl z jeden z nejkritizovanějších komponentů. Přitom se zároveň dobře ví, že celý projekt byl prokletý od samého začátku. Ayer byl nucen při psaní scénáře chvátat, když jej připravil za neskutečných šest týdnů. Jablkem sváru se pak stal střet vizí, kdy Ayer chtěl natočit temný a hutný příběh o partě padouchů (antihrdinů), které americká administrativa využije jako smrtelné zbraně v boji se silami zla. Bohužel, studio si usmyslelo, že tahle vize neoplývá dostatečným finančním potenciálem a tvůrci byli donuceni snímek přepracovat a odlehčit. Následovala kouzla ve střižně, mohutné přetáčky, dohady režiséra se studiem a v neposlední řadě rozporuplné přijetí.

Fanoušky přirozeně zajímá, co ve filmu pochází z hlavy Ayera a které pasáže si vydupalo studio. Nicméně minimálně z režisérových úst žádné výrazné detaily očekávat nemůžeme, jelikož Ayer má za to, že by mu zničilo kariéru, kdyby se o problematické produkci rozpovídal veřejně. Velmi pravděpodobně měl ve smlouvě doložku o mlčenlivosti, tudíž by mu hrozil i finanční postih. Současně už se jedná o relativně provařenou záležitost a bylo by možná lepší, kdyby hodil Ayer zpackaný projekt konečně za hlavu. Jeho fanoušci dávno vědí, že mu studio do filmu neustále kecalo.

Ayer též zareagoval na kritiku ohledně ztvárnění Harley Quinn. Prý byla oblíbená antihrdinka zobrazena příliš "sexuálním/nemravným" způsobem a rovněž byla postava zpolitizována. Dle jeho soudu byla její linka de facto vykuchána. Sebevražedný oddíl měl být z velké části její film a on se prý pokusil zachytit Harley v souladu s komiksem. Jenže "politika" prostupuje všechno. Údajně chtěl fanoušky pobavit a příště určitě odvede lepší práci.

V dalším tweetu Ayer vzdal hold Marvelu, když komiksového giganta pochválil za způsob, jakým své filmy připravuje, jak chytře stukturuje produkční práce a jak v průběhu natáčení už dopředu myslí na eventuální přetáčky. Kdo ví, třeba i Sebevražednému oddílu by nějaký takový dopředu připravený "plán útoku" dokázal pomoci s řešením potíží, do kterých projekt spadnul...

Sebevražedný oddíl (2016): Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu.

Zdroj: ScreentRant I, II

Foto: Warner Bros.

Sebevražedný oddíl

05.08.2016 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Krimi, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

Sebevražedný oddíl: Kdyby režisér řekl o filmu pravdu, v Hollywoodu už si neškrtne | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Kdyby režisér řekl o filmu pravdu, v Hollywoodu už si neškrtne | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Kdyby režisér řekl o filmu pravdu, v Hollywoodu už si neškrtne | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest