Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky

Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Suicide Squad 2 ještě dlouho neodhalí svoje postavy. Režisérovi jedničky vadí, že je za film neustále kritizovaný, i když do kin vůbec nešla jeho vize.

Režisér James Gunn nedávno oficiálně představil rozsáhlé obsazení snímku The Suicide Squad, který volně navazuje na první Sebevražedný oddíl z roku 2016. Později doplnil, že bude ještě dlouho trvat, než bude oficiálně odhaleno, který herec hraje jakou postavu. A i když v minulosti média s některými herci konkrétní role spojovala, podle Gunna to ve všech případech nejsou informace přesné. V tuhle chvíli nicméně nemáme čekat žádnou propagaci nebo odhalování informací. Teď se Gunn zkrátka soustředí na to, aby natočil co nejlepší verzi filmu se Sebevražedným oddílem, který měl podle svých slov v komiksech vždycky strašně rád. Režisér také prozradil, že natáčení už začalo.

O filmu skutečně zatím víme jen velmi málo a dost nekonkrétní byl v posledních rozhovorech také Jai Courtney, který se vrací z prvního filmu jako Boomerang. Ten řekl, že s Davidem Ayerem na prvním filmu pracoval moc rád, ale Gunn je také skvělý autor a všichni herci z prvního filmu jsou zvědaví na novou energii, kterou James do natáčení vnese. Gunn podle Courtneyho přesně ví, co dělá a pokračování bude mít úplně jiný tón než první film.

Když už je řeč o Davidu Ayerovi (režisérovi prvního Suicide Squadu), ten se také v posledních dnech dostal do centra pozornosti. Po tom, co James Gunn ohlásil obsazení „dvojky“, si jeden novinář posteskl nad tím, jak hollywoodská studia raději věnují rok dopředu pozornost pokračování kdejaké srágory, místo toho, aby se věnovala vynikajícím filmům, které mají v kinech už dnes. Ayera se to dotklo a postěžoval si, že to prostě bolí, když na něčem dva roky společně s velkou partou lidí s láskou dřete a někdo se do vaší práce takhle nevybíravě opírá. Novinář se následně omluvil, že jeho komentář vyzněl osobně a upřesnil, že jej pouze rozčiluje nekonečný hype kolem velkých sérií, který je plný umělého nadšení a obří pozornosti, ať už pro to několik let před premiérou existují jakékoliv předpoklady, nebo nikoliv.

Nejzajímavější pak byla z celé výměny závěrečná Ayerova reakce, ve které režisér napsal, že filmový průmysl je prostě filmový průmysl, který jednoduše neustále uhání kupředu. Co ho ale nejvíc štve je to, že neustále sklízí nadávky za něco, co vůbec nebyla jeho původní vize. Touhle nenápadnou poznámkou tak David potvrdil zákulisní zvěsti, které se hodně rozebíraly v době premiéry filmu. Ayer tehdy přišel s určitou vizí a tu do větší či menší míry také realizoval. Následně si však studio objednalo celou řadu úprav, zavelelo k nemalým přetáčkám a nakonec ještě zaplatilo externí firmě, která Ayerův film kompletně přestříhala. Právě v téhle upravené verzi šel nakonec snímek do kin a od té doby je terčem tvrdé kritiky...

Můžeme jen doufat, že se Gunnovi před natáčením dvojky podařilo vydobýt daleko větší autonomii, a že jemu nikdo do práce zasahovat nebude.

Suicide Squad (Sebevražedný oddíl) je utajená jednotka určená pro černé operace, ke kterým se americké úřady veřejně nechtějí nebo nemohou hlásit. Do jednotky jsou vybíraní nejrůznější superzločinci, aby si jednotka poradila s nadlidskými hrozbami. V hlavních rolích vystupují Jai Courtney, Joel Kinnaman, Viola Davis, Margot Robbie, Idris Elba, Storm Reid, John Cena, David Dastmalchian, Steve Agee, Daniela Melchior, Sean Gunn, Joaquin Cosio, Nathan Fillion, Mayling Ng, Flula Borg, Juan Diego Botto, Pete Davidson, Taika Waititi, Alice Braga, Tinashe Kajese, Peter Capaldi, Julio Ruiz, Jennifer Holland a Michael Rooker. The Suicide Squad režíruje a scénář napsal James Gunn, datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 5. 8. 2021.

Zdroje: ComicBook.com, James Gunn, James Gunn II, David Ayer I, II

Galerie: 11

Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu Suicide Squad: Natáčení dvojky začalo, režisér jedničky už má dost kritiky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest