Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu

Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Jaké byly původní plány s inteligentním Hulkem, kam byl původně zasazený úvod filmu nebo kdy se měl původně poprvé ukázat Captain America.

Jeden ze způsobů, jak se filmoví tvůrci snaží fanouškům zpříjemnit domácí karanténu, je společné sledování filmů. Fandové i filmaři v jeden moment stisknou „play“ a tvůrce následně na Twitteru během sledování odpovídá na divácké dotazy, nebo prostě odhaluje nejrůznější zajímavosti z natáčení. U Marvelu už takhle s fanoušky koukal Scott Derrickson na Doctora Strange, James Gunn na Strážce Galaxie a Strážce Galaxie 2 nebo Taika Waititi na Thora: Rangarok. Teď se ke kolegům přidali také scenáristé Christopher Markus a Stephen McFeely, kteří s diváky rozebrali Avengers: Infinity War. Co zajímavého prozradili?

  • Čtěte také: Avengers 3 a 4: Původně měl zemřít Nick Fury a další odhalení

V závěrečné bitvě se měl Bruce Banner (Mark Ruffalo) domluvit s Hulkem a konečně se proměnit. Právě tady se měl zrodit inteligentní Hulk, jakého známé z Avengers: Endgame. Scéna byla natočená a Ruffalo prý byl fantastický, když se hádal sám se sebou. Jenže ať filmaři dělali co dělali, do filmu prý tahle pasáž prostě nezapadala, a tak byl zrod chytrého Hulka odložený na později. V minulosti jsme z téhle scény viděli alespoň artworky. Stejně tak scenáristé potvrdili, že bylo natočeno více scén s Brucem a Natashou (Scarlett Johansson), kteří si po dlouhé odluce konečně mohli promluvit. Scéna ale byla z filmu vystřižena pro nedostatek času. Zbyl z ní jen záběr z traileru, kde se dvojice zdánlivě sešla u brnění Hulkbuster.

Dále scenáristé potvrdili, že v jedné z verzí scénáře se měl Captain America (Chris Evans) poprvé objevit až ve Wakandě, ale to prostě nebylo to pravé ořechové, proto se jeho představení přesunulo už do úvodní pasáže v Edinburghu. Také jsme se dozvěděli, že úvodní scéna původně měla být zasazená do Paříže a měli se v ní objevit mimozemští pěšáci, Outrideři, kteří se ve finální verzi filmu objevili až ve Wakandě.

Když je řeč o úvodu filmu, tak úplný začátek měl být původně daleko monumentálnější. Měli jsme na vlastní oči vidět, jak Thanosova armáda zaútočí na planetu Xandar, kde získává fialový Kámen nekonečna – Kámen síly. Scéna byla z příběhu odstraněna a rovnou vidíme, že Thanos Kamenem vládne. Právě proto, že byl úvod odstraněný, byl ze scénáře vyškrtnutý také superhrdina Nova. Bez Xandaru jeho představení nedávalo smysl. Navíc už tak bylo ve scénáři postav dost. Nova bude představený někdy v budoucnosti. Snímek tedy nově začíná v momentě střetu Thanosových sil s obyvateli Asgardu. Ti na Thanose narazili vlastně už v potitulkové scéně Thora: Ragnarok, což podle scenáristů byl jediný způsob, jakým do Ragnaroku zasahovali. Vyžádali si tuhle potitulkovou scénu, jinak si režisér a scenárista Taika Waititi točil film podle sebe.

Když je řeč o postavách, scenáristé potvrdili, že na konci filmu vybírali, koho Thanos rozpráší na padrť podle toho, aby především původní šestice hrdinů měla možnost zažít v Endgame ještě jedno společné dobrodružství. To je to nejzajímavější, co scenáristé během sledování snímku spolu s fanoušky prozradili. V galerii můžete vidět nejrůznější zákulisní fotky, které při té příležitosti sdíleli. K fotce Rukavice nekonečna připsali, ta v Odinově pokladnici byla falešná, ta ukázaná v samém závěru Avengers: Age of Ultron byla „cvičná“ a tu pravou Thanos získal až od vesmírného kováře Eitriho (Peter Dinklage), jehož později potkali Thor (Chris Hesmworth), Rocket (Bradley Cooper) a Groot (Vin Diesel), aby Thorovi ukoval jeho nové kladivo. Jedna z fotek také ukazuje vystřiženou pasáž, ve které Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) na okamžik oblékl Iron Manovo (Robert Downey Jr.) brnění.

Zdroje: Markus & McFeely I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, XIII, XIV, XV

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu | Fandíme filmu Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu | Fandíme filmu Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu | Fandíme filmu Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu | Fandíme filmu Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu | Fandíme filmu Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu | Fandíme filmu Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu | Fandíme filmu Avengers: Infinity War: Proč byl úplně vyškrtnutý nový hrdina a další zajímavosti od scenáristů filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest