The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem

The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu
Screen Media Films
Zobrazit dalších 9 obrázků
Mrkněte na video z natáčení válečného dobrodružství.

Scott Eastwood už se nějaký ten pátek snaží výrazněji prosadit v hollywoodském rybníčku, ale syn slavného otce zatím spíše paběrkuje. Několik zajímavých zářezů ve své filmografii sice má, ale žádná velká hitparáda to není. Objevil se například v romanťárně Nejdelší jízda, westernu Diablo, akčním výplachu Rychle a zběsile 8 nebo sci-fi řežbě Pacific Rim: Povstání, leč na zlomový snímek, který jej vskutku nakopne a otevře mu dveře k zajímavějším projektům, zřejmě teprve čeká. Zdali oním filmem bude válečný thriller The Outpost, to ukáže teprve čas, ovšem distribuční společnost Screen Media Films rozhodla o tom, že počin režiséra Roda Lurieho (Strašáci, Nic než pravda) pomaže rovnou do digitální distribuce. A datum premiéry bude opravdu stylového, jelikož snímek popisující statečný odpor skupinky amerických vojáků čelících v Afghánistánu přesile nájezdníků z Talibanu se divákům představí na americký Den nezávislosti (4. července 2020).

Snímek vychází ze skutečných událostí, které ve své knize popsal Jake Tapper. Incident, kdy se zhruba 120 koaličních vojáků (79 Američanů) postavilo 300 Talibancům, nese dnes označení "bitva o Kamdesh" (Battle of Kamdesh). Jednalo se o krvavý a brutální střet, při němž zahynulo 8 amerických vojáků a 27 bylo zraněno, zatímco na druhé straně padlo hned 150 bojovníků. Jednotka Bravo Troop 3-61 CAV se stala jednou z nejoceňovanějších v průběhu předlouhé vojenské kampaně v Afghánistánu. Lze tedy očekávat hrdinské činy, emocionální ždímačku, notnou dávku amerického patriotismu a logicky i poctivý příděl militarismu.

Vyjma Eastwooda si v Lurieho oslavě odvahy a hrdinství, k níž scénář sepsala dvojice Paul Tamasy a Eric Johnson, zahráli i Orlando Bloom, Caleb Landry Jones, Milo Gibson, Taylor John Smith a Jacob Scipio. Na filmu se začalo pracovat již před sedmi lety, uvedl producent Paul Merryman.

Zdroj: CS.net

Foto: Screen Media Films

 

Galerie: 10

The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu The Outpost: Syn Clinta Eastwooda ve filmu o jednom z nejkrvavějších střetů spojenců s Talibanem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest