Star Wars: Kdo málem hrál princeznu Leiu místo Carrie Fisher

Star Wars: Kdo málem hrál princeznu Leiu místo Carrie Fisher | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 4 obrázky
Meryl Streep jako princezna Leia? Ani nápad!

Herečka Carrie Fisher bude v srdcích mnoha filmových fanoušků už na věky věků spojována s dobrodružnou vesmírnou ságou z předaleké galaxie u nás známou pod označením Hvězdné války (Star Wars). Dnes již zesnulá rodačka z losangeleského Beverly Hills rovná se v prvé řadě princezna Leia, i když v její filmografii můžeme najít celou řadu zajímavých snímků. Nicméně na začátku roku 1976, kdy se konečně dala do pohybu produkce Hvězdných válek, bylo Fisher teprve devatenáct let a na kontě měla jen roličku v romantické dramedii Šampón. Celou kariéru měla teprve před sebou, tudíž konkurz na hlavní ženskou roli v Nové naději mohl dopadnout všelijak. Fisher totiž nebyla ani zdaleka jedinou herečkou, která o roli v kultovní sci-fi režiséra a scenáristy George Lucase usilovala. Kdo si také dělal zálusk na úlohu odvážné princezny?

V prvé řadě se uvažovalo o Cindy Williams, jež měla tu výhodu, že s Lucasem už točila. Zahrála si totiž v dramedii Americké graffiti z roku 1973, kde se mimo jiné mihnul i Harrison Ford čili Han Solo. K dohodě však nedošlo a Williams se pak zapsala do srdcí amerických diváků dlouholetým účinkování v rodinném seriálu Laverne & Shirley. Štěstí pak zkoušela kupříkladu i Terri Nunn, zpěvačka kapely Berlin, dále třeba Jodie Foster nebo Amy Irving. Foster měla velkou šanci part získat, neboť o ní Lucas hodně stál, ovšem neměla volno v diáři. Na seznamu se údajně objevily třeba i Glenn Close, Farrah Fawcett, Sigourney Weaver, Jane Seymour, Kim Basinger, Geena Davis, Kathleen Turner, Sissy Spacek, Anjelica Huston a dokonce i Meryl Streep.

Když byla v roce 2015 Fisher dotázána, jak probíhal castingový proces v případě Hvězdných válek, odpověděla, že kupříkladu o zájmu Meryl Streep nikdy neslyšela. Zda se Streep o roli vážně ucházela, není dnes vůbec podstatné. Fisher ztvárnila Leiu dokonale a stala se inspirací pro obrovské množství mladých žen a dívek a díky přirozenému půvabu (a zlatým bikinám) i objektem touhy několika generací chlapců.

Zdroj: ScreenRant

Foto: 20th Century Fox

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

25.05.1977 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Star Wars: Kdo málem hrál princeznu Leiu místo Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars: Kdo málem hrál princeznu Leiu místo Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars: Kdo málem hrál princeznu Leiu místo Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars: Kdo málem hrál princeznu Leiu místo Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars: Kdo málem hrál princeznu Leiu místo Carrie Fisher | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest