The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce

The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 10 obrázků
Koronavirus tvůrce připravil o jednoho člena štábu.

Režisér Matt Reeves propaguje novou sci-fi sérii Tales from the Loop a při tom se jej novináři ptají na chystaného The Batmana. Už před pár dny si pochvaloval, jakou má od studia Warner tvůrčí svobodu, teď se rozpovídal o dalších podrobnostech natáčení.

Kamery se zastavily 14. března a kdy se bude pokračovat, zatím nikdo neví. Štáb se zrovna měl přesouvat do Liverpoolu (do té doby tam zřejmě měl napilno jen pomocný štáb, který je zodpovědný za akční scény), nicméně je otázkou, zda natáčení v Británii bude pokračovat, anebo se někde jinde na světě zlepší bezpečností situace a tvůrci se přesunou tam. Reeves si to nicméně neumí příliš představit.

Volný čas se zatím snaží využít, jak nejlépe umí. Stříhat se zatím oficiálně nezačalo, nicméně Matt detailně zkoumá všechen natočený materiál (dosud se stihla dokončit asi čtvrtina filmu). Jisté je, že příběh filmu se nikterak měnit nebude. Režisér uvádí, že na něm se spoluautory pracovali velice pečlivě dva roky a je opravdu důkladně promyšlený, takže nějak výrazněji upravovat ani nedá. Nicméně čas na rozmyšlenou režisérovi umožnil znovu zvážit tón (náladu, podání…) celé řady scén. Jednotlivé pasáže tak bude možné ještě lépe propojit a svázat do jednoho konzistentního celku. A pauza podle Reevese také dává filmařům příležitost důkladněji promyslet všechny velké (akční) scény, které se teprve budou točit a lépe si rozvrhnout, jakým způsobem budou zpracované. Přeci jen, u podobně velkých filmů není na přípravu času nikdy dost. Můžeme tedy jen doufat, že kvůli nucené pauze bude výsledný film nakonec ještě lepší.

Štáb bohužel během pandemie postihla také jedna nemilá rána. Na onemocnění COVID-19, způsobené koronavirem SARS-CoV-2 zemřel Andrew Jack, který na snímku pracoval jako dialektový kouč. Andrew v téhle pozici pracoval od roku 1982. Podílel se na filmech jako Indiana Jones a poslední křížová výprava, Robin Hood: Král zbojníků, Poslední mohykán, Zlaté oko, Pán prstenů, Captain America, Strážci Galaxie, Avengers: Endgame či Star Wars: Síla se probouzí. Upřímnou soustrast pozůstalým a čest jeho památce.

Snímek režíruje Matt Reeves a má se odehrávat v době, kdy už je Bruce Wayne nějakou dobu Batmanem a řeší svůj další detektivní případ. Dle neoficiálních zvěstí se má děj odehrávat napříč městem Gotham, který už obývá celá řada klasických Batmanových protivníků. V hlavních rolích vystupují Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Andy Serkis, Jayme LawsonJohn Turturro, Peter Sarsgaard a Jeffrey Wright. Datum premiéry je stanovené na 25. června 2021.

Zdroj: Deadline

Galerie: 11

The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu The Batman: Pauza natáčení filmařům nadělila víc času na důkladnou přípravu akce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest