Duna: Hlavní hrdina chystané epické sci-fi na první oficiální fotce

Duna: Hlavní hrdina chystané epické sci-fi na první oficiální fotce | Fandíme filmu
Legendary Entertainment
Zobrazit další 1 obrázek
Vycházející hvězda Timothée Chalamet se převtělil v Paula Atreidese, protagonistu jednoho ze stěžejních příběhů žánru sci-fi.

Magazín Variety přinesl první oficiální foto z Duny, chystané epické sci-fi, kterou bychom snad měli vidět letos závěrem roku, pokud čachry ve filmovém kalendáři nezavelí jinak. Snímek na motivy klasického románu Franka Herberta připravuje Denis Villeneuve, autor Příchozích či Blade Runnera 2049.

Na fotografii vidíme Timothéeho Chalameta, teprve čtyřiadvacetiletého herce, který už stihl získat osracovou nominaci za snímek Dej mi své jméno a blýskl se také v Malých ženách nebo dramatu Beautiful Boy. V Duně hraje Paula Atreidese, dědice velkého šlechtického rodu, který má převzít správcovství nad strategicky významnou planetou Arrakis. Tam Atreidy čeká nejen nehostinný žár pouštního terénu, ale také odolávání intrikám a útokům konkurenční rodiny Harkonnenů. Chalamet o roli řekl:

„Na Paulovi mě okamžitě přitahovalo, že je v tom velkolepém příběhu vlastně tak trochu antihrdina. Myslí si, že jej čeká život mladého generála, kdy bude vůdcovství a boj studovat po boku svého otce a [odpovědnost] převezme snad nejdřív za deset let“.  Jak ale čtenáři tuší, věci se rychle zkomplikují a Paul musí činit složitá rozhodnutí daleko dříve.

Na první oficiálně zveřejněné fotografii vidíme Paula na vodní planetě Caladan, odkud rodina Atreidů pochází. V záběru Paul čeká na to, až přistanou lodě, které rodinu mají odnést na Arrakis.

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, David Dastmalchian Chang Chen a Javier Bardem. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 17. 12. 2020..

Zdroj: Vanity Fair

Galerie: 2

Duna: Hlavní hrdina chystané epické sci-fi na první oficiální fotce | Fandíme filmu Duna: Hlavní hrdina chystané epické sci-fi na první oficiální fotce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest