Duna: Bude příběh rozdělený na dva filmy?

Duna: Bude příběh rozdělený na dva filmy? | Fandíme filmu
Erik Shoemaker
Zobrazit další 4 obrázky
V dohledné době má začít pre-produkce.

V březnu jsme vás informovali o tom, že režisér Denis Villeneuve hodlá připravit víc než jeden film ze světa Duny. Tehdy to působilo dojmem, že zkrátka chce točit Dunu jako sérii, stejně, jako je to v knižní podobě. Jeho aktuální vyjádření z Cannes však daleko víc působí dojmem, že chce už první knihu rozdělil na dvě poloviny.

Denis řekl, že první verze scénáře je připravená, a že jde v principu o dva filmy. Na scénáři nejprve pracoval Eric Roth a následně jej upravil sám Villeneuve. Brzy má začít pre-produkce a Villeneuve by byl nejraději, kdyby mohl točit oba filmy naráz, ale to by bylo příliš drahé, a tak se budou snímky točit jeden po druhém.

Asi osmisetstránková kniha je rozdělená na tři části, takže je klidně možné, že by příběh šlo přirozeně rozdělit na dva filmy. Povzbudivá je také zmínka o tom, že by už brzy mohla začít pre-produkce filmu, takže se snad vysněného Deniho projektu skutečně dočkáme.

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Zdroj: La Press

Duna

14.12.1984 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Duna: Bude příběh rozdělený na dva filmy? | Fandíme filmu Duna: Bude příběh rozdělený na dva filmy? | Fandíme filmu Duna: Bude příběh rozdělený na dva filmy? | Fandíme filmu Duna: Bude příběh rozdělený na dva filmy? | Fandíme filmu Duna: Bude příběh rozdělený na dva filmy? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest