Zlaté glóby 2013: Co všechno se povedlo?

Zlaté glóby 2013: Co všechno se povedlo? | Fandíme filmu
Podívejte se na nejlepší monology a scénky z nedávného předávání Zlatých glóbů. AKTUALIZOVÁNO o české titulky.

AKTUALIZOVÁNO: Ve spolupráci se serverem Videacesky.cz přidáváme titulky hned ke dvěma ze čtyř videí!

Udílení Zlatých glóbů je každoročním předkrmem před opulentní a okázalou oscarovou nocí, která je tradičně vnímána jako nejprestižnější událost filmového roku. O výsledcích jsme vás již samozřejmě informovali, leč samotná ocenění nejsou to jediné, co tyto slavnostní večery nabízejí. Ačkoliv se zpravidla jedná o velice průměrnou zábavu, jež je navíc proložena neúnosně častými a otravnými bloky reklam, tak se vyplatí zůstat vzhůru, poněvadž se každý rok objeví několik momentů, které rozhodně stojí za zapamatování. Zpravidla se jedná o humorné narážky či vtipné scénky předávajících, eventuálně průvodců večerem. Minulý ročník moderoval Ricky Gervais, přičemž Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA), jež Glóby uděluje a pořádá, nebyla s jeho výkonem dvakrát spokojena. Výřečný a pohotový Gervais poněkud přestřelil, když v průběhu večera urazil prakticky všechny vlivné osobnosti filmového průmyslu, za což mu bylo následně vyčiněno. Letos se hostitelství ujala dvojice Tina Fey a Amy Poehler, což se ukázalo jako znamenitá volba, neboť půvabné dámy svoji roli zvládly s grácií a humorem. Nebyly však jediným světlým elementem blyštivého večera.

Úvodní slovo dvojice Fey & Poehler patří bezpochyby k tomu nejlepšímu, co večírek v Los Angeles nabídnul. Vynikají narážky na Jamese Camerona, glosa k učinkování v pornografických filmech a lehounké rýpnutí do Meryl Streep.

Zlaté glóby 2013: Amy and Tina's Opening Monologue

Z hvězdných párů, kterým se dostalo té cti vyhlásit vítěze, suverénně nejvíce pobavilo komediální duo Kristen Wiig a Will Ferrell. Ti ukázali, že se na svoji roli připravovali velmi svědomitě.

Zlaté glóby 2013: Will and Kristen Know Their Nominees

 

Lingvistickou debatu si neodpustila dvojka Sylvester Stallone & Arnold Schwarzenegger. Jejich testosteronem nasáklé hašteření určitě potěšilo nejednoho akčního fandu.

Zlaté glóby 2013: Arnold Schwarzenegger & Sylvester Stallone

A na závěr něco trošku vážnějšího, abychom dokázali, že Glóby mají i po nedávných zaškobrtnutích pořád velkou váhu a samotní tvůrci či herci/herečky si vítězství cení. Jessica Chastain je toho důkazem.

Zlaté glóby 2013: Nejlepší herečka (drama): Jessica Chastain

 

A nyní se naše mysl už pevně upíná k oscarové noci, tedy k 24. únoru 2013. Snad se show vydaří!

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest