Harry Potter: Rekordní start

Harry Potter: Rekordní start | Fandíme filmu
Mladý čaroděj se v kinech ještě ani pořádně nestačil rozkoukat a už láme rekordy. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Tak 100 milionů se ve Spojených státech v pátek nakonec vydělat nepodařilo, ale částka 92,1 milionu je taky moc pěkná. Dohromady z celého světa tak Harry vykouzlil 174,6 milionu (zámořské tržby jsou zatím pouze za středu a čtvrtek, pátek zatím není sečtený).

Čísla vypadala dobře už s předstihem. Ve Spojených státech se Potter chystal do rekordního množství kinosálů a v předprodejích si vedl také výjimečně - Nakonec z první příčky sesadil Twilight: Nový Měsíc, když dopředu prodal vstupenky za více než 45 milionů. Ještě před čtvrteční půlnocí, kdy si Harry odbyl americkou premiéru, už měl na kontě přes 43 milionů ze zahraničních kin. Půlnoční otevírák pak překonal loňský třicetimilionový rekord Zatmění (Stmívání 3), když utržil v americký kinech krásných 43 a půl milionu dolarů. Je pravda, že mu k tomu dost pomohlo 3D - narozdíl od Green Lanterna nebo Pirátů z Karibiku byl zájem o třetí rozměr obrovský - veškerá představení byla vyprodaná. V pátek dopoledne už se celousvětový součet vyšplhal na téměř 143 milionů USD, což byl oproti předchozímu dílu zhruba 40 procentní nárůst.

5 nejvýdělečnějších filmů všech dob:

1. Avatar 2,782 mld. $
2. Titanic 1,843 mld. $
3. Pán prstenů: Návrat krále 1,119 mld. $
4. Piráti z Karibiku 2 1,066 mld. $
5. Toy Story 3 1,063 mld. $

Odpoledne si Warneři mohli mnout ruce ještě spokojeněli: Byl překonán americký rekord tržeb za jeden den. Doposud prvenství držel Nový měsíc se 72 miliony. Harry ho sesadil částkou 80 milionů. A tenhle rekord nadále poroste. Čísla z pátku ještě nejsou definitivně sečtená, ale teoreticky by mohla dosáhnout stovky milionů. Ze zámoří si Harry doposud odnesl 82,5 milionu a dohromady tak má zatím na kontě už 173 milionů USD.

Další rekordy by mohly padnout v neděli. Dosavadní rekord v tržbách za jeden víkend drží v amerických kinech Temný rytíř se 158,4 miliony dolarů. Což by pro Harryho neměl být problém. Stejně tak si Warneři brousí zuby na rekordní zahraniční výdelky čtvrtých Pirátů z Karibiku (260 milionů během prvního víkendu) a na sedmidenní rekord třetích Transformers - ti za první týden celosvětově utržili 402 milionů. Zkrátka a dobře, v kinech končí desetiletý fenomén a všichni chtějí být u toho. Zaútočí Harry na celosvětovou TOP 5?

Zdroj: Deadline

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest