Dredd: Co slibuje pokračování? A dočkáme se ho vůbec?

Dredd: Co slibuje pokračování? A dočkáme se ho vůbec? | Fandíme filmu
Z Dredda se vyklubala nenápadná pecka. Bohužel se jí nedostalo dostatečné pozornosti. Dostane soudce ještě šanci?

Rozruch kolem nového akčního snímku Dredd na podzim ještě ani neustal a už se začalo šuškat o jeho pokračování. My jsme film nedávno zrecenzovali, a tak je na čase, abychom vám zprávy o potenciálním sequelu shrnuli. Scénárista Alex Garland před časem promluvil o možné trilogii ze světa drsného obhájce zákona. V dalších dílech by se komiksový hrdina mohl utkat s celou řadou záporáků, které budou fanoušci komiksové předlohy určitě znát. Garland zmínil například krvežíznivého tyranousara jménem Satanus. Objevit by se ale mohl i velitel soudců Fargo, zakladatel soudcovského spolku a první skutečný zastánce zákona v Mega-City One. Do třetího dílu by pak Garland rád dosadil Temné Soudce – obdobu jezdců Apokalypsy. Sám scénárista ale řekl, že nechce parodovat biblické téma, ale připravit čtyři opravdu děsivé zloduchy.

Naštěstí má však Garland v hledáčku i spoustu jiných projektů, protože i přes jeho velké nadšení, stojí budoucnost trilogie na vodě. Jak jistě víte, tržby nebyly navzdory kvalitám filmu nijak výrazné, a tak vůbec není jisté, jestli se nějakého sequelu vůbec dočkáme. Naposledy se k dalšímu pokračování Dredda vyjádřil i sám jeho představitel Karl Urban (interview, které poskytl, najdete pod článkem). Ten potvrdil, že by rád v sérii pokračoval a chtěl by důkladněji prozkoumat Dreddovu psychiku. V Urbanově vizi by se hrdina měl vzepřít soudcovské ideologii a z města Mega-City One odejít. V této formě exilu by ale neměl zůstat dlouhou dobu, neboť jeho město začnou pustošit zmiňovaní Temní soudci.

Co vy na to? Líbil se vám Dredd? Nebo čekáte, až se někdo slituje a vydá u nás chválený snímek oficiálně (měli bychom se dočkat někdy začátkem března na DVD a Blu-ray)? A věříte vůbec, že se pokračování můžeme reálně dočkat?

Karl Urban o budoucnosti Dredda

 

Další zdroj: Screenrant

Dredd

21.09.2012 | USA, Velká Británie, Indie, Jihoafrická republika
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest