Dark Invasion: Bradley Cooper versus němečtí špióni

Dark Invasion: Bradley Cooper versus němečtí špióni | Fandíme filmu
Hvězda dramedie Terapie láskou se musí postarat o americkou národní bezpečnost v době první světové války.

Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Prosté úsloví, v němž je však mnoho pravdy. A platí dvojnásob v Hollywoodu a obecně ve světě showbyznysu. Proto se stále častěji setkáváme se situací, kdy filmová studia, v tomto případě Warner Bros., kupují práva na zadaptování doposud nevydaného literárního titulu. To je i případ románu Dark Invasion spisovatele Harolda Bluma, který se velmi pravděpodobně dočká filmového zpracování. Příběh připravovaného thrilleru se odehrává v roce 1915 ve Spojených státech, tedy v průběhu první světové války.

Jak mnozí z vás jistě dobře vědí, USA se do války aktivně zapojily až v roce 1917 po německých "ponorkových" provokacích, leč Ústřední mocnosti měly zpočátku z americké angažovanosti v krvavém konfliktu spíše obavy. Německé císařství dokonce vyslalo špióny přímo na severoamerickou půdu, aby podvratnou (teroristickou) činností odrazovali Američany od vstupu do válečné vřavy. V centru vyprávění bude kapitán NYPD (New York City Police Department) Tom Tunney, jenž má za úkol sestavit fungující tým, který by dokázal německé záškodníky odhalit a pochytat. Ústřední zpravodajská služba (CIA) považuje Tunneyho za historicky první "hlavu" národní bezpečnosti, alespoň dle Blumovy knihy. Ta by měla na knižní trh vtrhnout stylově 11. září 2013, tedy u příležitosti dvanáctého "výročí" teroristických útoků v New Yorku a Washingtonu.

Hlavní roli by si měl podle serveru Deadline střihnout americký herec Bradley Cooper, jenž nedávno obdržel oscarovou nominaci za výborný výkon v parádní dramedii Terapie láskou (Silver Linings Playbook). Bližší informace o projektu zatím nejsou známy, přičemž klíčové z hlediska úspěchu bude dozajista obsazení režisérského postu.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest