Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci

Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 7 obrázků
Christopher Nolan o budoucnosti kin po pandemii koronaviru. 

Pandemie koronaviru má mimo jiné vliv i na fungování kin. Ta se po celém světě dočasně uzavřela a mnoho studií vypouští své filmy online. Slavný režisér Christopher Nolan (Dunkerk, Interstellar, Počátek, Temný rytíř) se k situaci vyjádřil.

„Když lidé pomyslí na filmy, nejdříve se jim vybaví slavní herci, studia a kouzlo filmu. Filmy jsou ovšem byznys, kolem kterého se točí spousty lidí. Ti, kteří provozují, starají se a vyrábějí filmové vybavení, prodavači vstupenek, prodejci reklam, a i uklízeči v lokálních kinech. Filmy jsou vitální součástí našich životů, poskytují pracovní pozice pro spousty lidí a baví nás všechny. Jako filmař bych nikdy nemohl tvořit, kdyby nebylo všech těch pracovníků a diváků okolo,“ vyjadřuje se Nolan v rozhovoru.

„Filmová studia by měla vymýšlet strategie a myslet do budoucnosti. Posledních pár týdnů nám připomnělo, že jsou mnohem důležitější věci v životě než chození do kina. Když se ovšem zamyslíte pořádně, možná jich není tolik, jak se zdá. Až krize přejde, touha po skupinovém lidském zážitku, touha žít, milovat, smát se a brečet společně bude mnohem silnější než kdy jindy. Potřebujeme to, co nám nabízejí filmy. Možná jste si jako já mysleli, že chodíme do kina kvůli skvělému zvuku, kvůli velkému plátnu, dobré limonádě či popcornu. Nechodíme. Chodíme tam kvůli ostatním lidem.“

Režisér se svým stanoviskem snažil upozornit na krizovou situaci, které kina a celý filmový průmysl celý. Lidé si musejí pomáhat a vymýšlet řešení, jak všechny problémy překonat. Snad se z toho celý průmysl oklepe a budeme moct dále sledovat filmy v našich oblíbených kinech.

Zdroj: Washingtonpost

Galerie: 8

Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci | Fandíme filmu Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci | Fandíme filmu Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci | Fandíme filmu Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci | Fandíme filmu Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci | Fandíme filmu Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci | Fandíme filmu Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci | Fandíme filmu Christopher Nolan bije na poplach: Kinům dle režiséra Temného rytíře musíme pomoci | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest