Podle Spielberga by prý byl "zločin proti filmu", kdyby už Vin Diesel nerežíroval

Podle Spielberga by prý byl "zločin proti filmu", kdyby už Vin Diesel nerežíroval | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
"Režisér" Vin Diesel má hvězdného obdivovatele. Proč? To neví ani Diesel sám...

Režisér Steven Spielberg sice už neprodukuje takové megahity jako byly snímky Čelisti, Jurský park, Zachraňte vojína Ryana nebo Minority Report, ale pořád patří ke zručným tvůrcům, o nichž je slyšet. Logicky platí, že když o někom řekne, že by si měl urychleně sednout na režijní sesli a začít režírovat, něco to znamená. A v tomto duchu se měl Spielberg vyjádřit o Vinu Dieselovi, což představitel Dominica Toretta tvrdil v rozhovoru pro magazín The National. Tihle dva se prý nedávno potkali a Spielberg Dieselovi řekl, že když jej obsazoval do menší role ve válečném dramatu Zachraňte vojína Ryana, v prvé řadě mu šlo o jeho herecké kvality, leč rovněž chtěl podpořit a namotivovat Diesela coby režiséra. Též měl pronést něco ve smyslu "byl by zločin proti filmu, kdyby ses už nevrátil na post režiséra".

Ano, skutečně mělo padnout slůvko "nevrátil", neboť Diesel v roce 1997 režíroval dle vlastního scénáře nízkorozpočtové drama Zbloudilci (Strays). Tenhle takřka neznámý celovečerák, v němž si Diesel i sám zahrál, se ucházel ve výše zmíněném roce o hlavní cenu na festivalu Sundance, což nakonec nedopadlo, ale podstatnější je, že ve filmových databázích schytává tenhle biják spíše kritiku (RotttenTomatoes 45%, ČSFD 46%). Zřejmě tedy Spielberg v Dieselovi vidí něco, co holohlavý svalovec zatím nedokázal prodat. O čem Zbloudilci byli?

Mladý Rick tráví dny jako jeho přátelé: prodejem drog a pácháním drobných trestných činů. Noci prožívá na večírcích, citový život nemá žádný, jen známosti na jednu noc. Touží po něčem smysluplném. Chybí mu tradiční rodina a v podvědomí bojuje s psychickými modřinami, které mu způsobila nepřítomnost otce. Nesmí projevit zranitelnost, skrývá ji pod tvrdou skořápkou typického macha. Nechce se spoléhat na nikoho a na nic. Změna přichází, když se seznámí s Heather. Začne se mezi nimi rozvíjet romantický vztah, avšak Rick je dítě ulice a hrozí, že všechno skončí dříve, než to začalo.

Nejzajímavější na Zbloudilcích je fakt, že produkci cvaknul Diesel ze svých úspor, když potřebných 50 tisíc dolarů našetřil jako prodejce po telefonu. O rok později jej Spielberg obsadil do zmíněného hitu Zachraňte vojína Ryana, aby posléze v roce 1999 namluvil robota v animáku Železný obr a o další rok později naplno prorazil jako antihrdina Riddick ve výtečném hororovém thrilleru Černočerná tma.

Co myslíte? Opravdu Spielberg vidí v Dieselovi režisérský talent? Chtěl být k herci pouze vstřícný? Nebo si Vin údajný rozhovor maluje tak trochu růžově? Dejte vědět v komentářích.

Snímek Zbloudilci je legálně dostupný skrze službu Kuki.

Zdroj: SlashFilm, The National

Foto: Universal Pictures

Zachraňte vojína Ryana

24.07.1998 | USA
Drama, Historický, Válečný
Info o filmu

Galerie: 2

Podle Spielberga by prý byl "zločin proti filmu", kdyby už Vin Diesel nerežíroval | Fandíme filmu Podle Spielberga by prý byl "zločin proti filmu", kdyby už Vin Diesel nerežíroval | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest